Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bartheezzzz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 28, 2008 4:36 pm Temat postu: Obraz Ghosta - error przy instalacji serwera |
|
|
Witam - po tych kłopotach z serwerem postanowiłem podłączyć dysk drugi (w środku się znajdował) bo pierwszy tylko odłączyłem w razie czego aby móc wrócić do punktu wyjścia i zaczałem instalować z ghosta obraz (płytki przegrałem w nero od instalatorów) kopiowanie z płyty dochodzi mi do 18% i wyskakuje error... co proponujecie? nie wiem jak wyglądaja oryginalne płytki do instalowania serwera abym mógł z nich zainstalować oprogramowanie (prosiłbym o skan płytek jeśli można) chyba z ghosta nici będą albo robię coś nie tak:
Local>disk>from image _ wybieram DVD z napisem MALA.gho i klikam ok zaczyna iść do 18% ;(
potem wyskakuje error:
output error file to the following location:
i pokazuje ścieżkę: A:\GHOSTERR.TXT
i na tym się kończy instalowanie z obrazu ...
Jak zainstalować (przedewszystkim jakie to sa płyty) serwer z płyt ?
P.S. mój temat odnośnie GPO jest dalej aktualny ponieważ jak nie dam rady sobie z instalacją serwera to wrazam na "stare śmieci" |
|
Powrót do góry |
|
|
KarolDC Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 28, 2008 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Kiedyś widziałem takie obrazy i były nazwane małe i duże, może niewłaściwa kolejność instalacji.
Jeżeli masz kolekcję DVD to zainstaluj z nich, zaoszczędzisz wiele czasu i będziesz miał mniej kłopotów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sat Mar 29, 2008 8:20 am Temat postu: |
|
|
Nie mam tych płyt - co mam zrobić? Instalatorzy przyjechali z Rezszowa (do Wałbrzycha) mieli przy sobie tylko obrazy a paczki, które przyjechały z komputerami i oprogramowaniem - to tylko te płyty które dałem na forum w poście... Ja sobie raczej nie poradzę z czystą instalacją serwera bo nigdy tego nie robiłem, gdyby ktoś mi pokazał (ale musiałby fizycznie być obok mnie) to wtedy inna sprawa a tak jestem w kropce. |
|
Powrót do góry |
|
|
KarolDC Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Mar 29, 2008 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Pisać do integratora o przysłanie kolekcji DVD lub zakupić w OEIIZK Warszawa.
Może ktoś w pobliżu posiada taką kolekcję i może pożyczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
bob Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Apr 07, 2008 12:00 am Temat postu: |
|
|
Najprawdopodobniej pisząc GHOST masz na myśli tę wersję na dyskietce, taką DOS'owa. Proponuję zaopatrzyć się w boot CD i spróbować z niej ruszyć. Obraz partycji przegrać na na ten drugi dysk, albo podłączyć jakiś inny nośnik z obrazem partycji. Ponadto jeśli odzyskujesz z obrazu jakąć partycję, to taka partycja, dobrze by było, gdyby istaniała na dysku. Czyli podziel dysk na partycje o takiej wielkości, jak te które masz teraz i dopiero odzyskuj z obrazu partycję po partycji ,albo wszystkie na raz. Popróbuj. |
|
Powrót do góry |
|
|
szulcusie Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Apr 07, 2008 9:29 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli potrzebujesz kolekcji Lato 2007, daj namiar przyślę Ci i ewentualnie w miarę sił pomogę _________________ Alicja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Mon Apr 07, 2008 11:46 am Temat postu: |
|
|
Już dostałem propozycję pomocy w postaci płyt Kolekcja lato 2007 - tylko narazie muszę poczekać na nie. Dziękuję serdecznie za zaoferowanie pomocy - mam jednak pytanie (uprzedzam trochę w czasie bo płytek nie ma jeszcze) co trzeba zrobić jak skonfigurować serwer po takiej instalacji z kolekcji Lato2007?
Czy ktoś mi napisze w punkcikach jak skonfigurować serwer? Czy to już po takiej instalacji nie trzeba nic robić, jest już wszystko ustawione konta, serwer ISA itd.? |
|
Powrót do góry |
|
|
szulcusie Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Apr 07, 2008 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Podaj mi maila, to przyślę Ci to co mam o instalacji i konfiguracji serwera _________________ Alicja |
|
Powrót do góry |
|
|
|