| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Mirek Administrator

| 

Wysłany: Mon Jan 29, 2007 6:46 pm    Temat postu: szukam program do bezpiecznego korzystania z internetu | 
				     | 

| 

Oto treść listu, który trafił do mojej skrzynki:

Witam, szukam program do bezpiecznego korzystania z internetu przez uczniów. mam w pracowni system Mac OS9. Nie uda;o mi się zainstalować Beniamina. Pozdrawiam. Publiczne Gimnazjum w Szymbarku. 

Danuta | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Jacko Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Mon Jan 29, 2007 8:15 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Dziwne, że opiekun pracowni macowej nie szukał pomocy na mac_edu_list http://edu.apple.pl/pipermail/mac_edu_list/   ale cóż postaram się pomóc. Na pewno nie da rady zainstalować Beniamina, bo to nie na tą platformę   cóż zatem zostaje ... W nowych systemach z rodziny Mac OS X do filtrowania treści można zastosować squida (ale są i inne) natomiast w systemach starszych np. Mac OS 9 można zastosować wyszukane na www.versiontracker.com KidsGoGoGo http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/12721 (shareware) _________________ "Think Different" | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
  | 

Wysłany: Mon Jan 29, 2007 9:46 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

O bożesz ty mój.. 

W ciągu ostatnich miesięcy udowadniano setki razy, że to jest badziewny i durny program, czyżby ten ktoś nie czytywał wirtualnej polski, ani onetu? _________________
   Belfer.one.PL 

Autorski Przewodnik Kulturalny | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Leszek Misiuk Moderator

| 

Wysłany: Tue Jan 30, 2007 9:36 am    Temat postu: Program | 
				     | 

| 

Jacko nie dziw się że zdarzają się takie zachowania, w pobliskiej szkole była pracownia na Macach jedyna w naszym regionie (Sztum) to po zmianie opiekuna stoi teraz w kartonach a jej miejsce zajęły PCety- wystarczyło zmienić nauczyciela. Nadal powtarzam- edukacja informatyczna nauczycieli   a zwłaszcza opiekunów pracowni _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej

KOPI | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

JakubC Moderator

| 

Wysłany: Tue Jan 30, 2007 6:29 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Maciek napisał: | 	 		  O bożesz ty mój.. 

W ciągu ostatnich miesięcy udowadniano setki razy, że to jest badziewny i durny program, czyżby ten ktoś nie czytywał wirtualnej polski, ani onetu? | 	  

Może na swoim komputerze też zainstalował sobie beniamina i nie mógł...   _________________ Jakub Cichocki | cogitech group | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|