| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

bozena Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Sat Mar 25, 2006 4:03 pm    Temat postu: problemy z obiorem pracowni | 
				     | 

| 

witam, od stycznia mam nową pracownie( wczesniej nie pracowalam na sbs) i przy instalacji okazało się, ze nie działa komputer i monitor. Fachowcy zabrali  i dopiero dwa tygodnie temu  dostałam monitor, ale juz nie działa, wczoraj natomiast otrzymałam właściwy komputer i nawet działał( wczoraj!). Mam teraz pytanie- czy ja mam go dołaczyc do serwera czy mają tego dokonac z serwisu? Jestem wprawdzie po pierwszym module kursu i jakos sobie radze, ale nie wiem czego mam oczekiwac od serwisu w ramach gwarancji. Czy jest to gdzieś opublikowane, bo na moje e-maile do serwisu odpowiada tylko koputer. Prosiłabym o radę _________________ Bozena | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Mirek Administrator

| 

Wysłany: Sat Mar 25, 2006 9:58 pm    Temat postu: odp | 
				     | 

| 

Moim zdaniem "sprawy należy brać w swoje ręce". To będzie procentować w przyszłości. A wcześniej, czy później przyjdzie Ci zmierzyć się z tym. Rzecz jest prosta. Napisz tylko:

- czy sprzęt i parametry tego komputera są podobne do innych komputerów w pracowni

- czy posiada swoje konto na serwerze

- czy posiadasz obraz stacji na serwerze ( http://www.kopi.eduforum.pl/forum/viewtopic.php?t=167)

- czy masz wystarczającą ilość licencji na serwerze

Pozdrawiam | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

bozena Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Sun Mar 26, 2006 6:26 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

dziekuje, za odpowiedz i właściwie na wzystkie podpowiedzi mogę odpowiedzieć tak. Ale co uda mi sie w praktyce to zobacze... bedę jeszcze prosić o pomoc. Nie jestem informatykiem z wykształcenia tylko geografem ale ten sbs zaczyna mnie intrygować.

Pozdrawiam. _________________ Bozena | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|