mat.pol Użytkownik Forum
Dołączył: 12 Mar 2013 Posty: 2 Skąd: Ostrowiec ÅšwiÄ™tokrzyski
|
Wysłany: Tue Mar 12, 2013 6:02 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] problem z podpiÄ™ciem do domeny |
|
|
Serwer: Windows Server 2003, SBS edycja 2008 (czerwona)
Stacje: Windows Vista 32-bit Business
Podczas mojej nieobecności w pracowni spaliła się płyta główna w jednej ze stacji. Komputer został wysłany do serwisu, gdzie wymieniono płytę główną na zupełnie inną (poprzednia była z IPAT-em).
Stacja oczywiście po podłączeniu do sieci, wskazuje na problem z autoryzacją Windowsa. Postanowiłem przeinstalować system, bo to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie w takiej sytuacji.
Dotychczas reinstalacje systemów wykonywałem przez IPAT-a. Jednak przy tej stacji musiałem skorzystać z WDS-a. Usunąłem stacje z AD i zacząłem bootowanie z LANa. Po uruchomieniu się środowiska WinPE pojawił się komunikat o braku sterowników do karty sieciowej.
Doinstalowałem je do obrazu i zainstalowałem system na stacji.
Niestety po ukazaniu siÄ™ okienka logowania mam konto lokalne: operator.
Wpisuje standardowe hasło: zaq1@WSX. Nie działa.
Próbuje zalogować się na konto administrator domeny: administrator@sbsmen.edu.pl. To samo. Nic nie mogę zrobić.
Serwer też nie widzi komputera w AD. Chciałem go dodać ręcznie, ale jak to zrobić skoro do tego musze mieć dostęp do konta lokalnego stacji.
Proszę o pomoc. Podejrzewam, że konto lokalne operator jest zablokowane w tym obrazie instalacji.
Czy muszę przygotowywać nowy obraz instalacji? |
|