Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 6:57 pm Temat postu: |
|
|
nie bardzo mogę wejść na lokalnego administratora - wpisuję hasło standardowe i klops,
spróbowałem z poziomu lokalnego operatora (należy do grupy administratorzy) - w zabezpieczeniach mam kilka grup, wszystkich przydzieliłem pełną kontrolę
i 404 not found - choć na pasku w menu start mam zainstalowane Centrum zasobów edukacyjnych _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
szulcusie Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 7:48 pm Temat postu: |
|
|
czyli po ludzku, mam się zalogować na SBSMEN\administrator tak? _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 8:05 pm Temat postu: |
|
|
zrobiłem, trochę w VIśCIE to wygląda inaczej, ale o dziwo na tym koncie lokalnego administratora wszystko zadziałało - włącznie z europlus+ - zaraz sprawdzę czy działa na kontach uczniopwskich
dziękuję bardzo - co głowa to głowa - Szacun!!!!! _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 8:12 pm Temat postu: |
|
|
na kontach studentów - niestety nic nie działa
404 no found _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 8:20 pm Temat postu: |
|
|
w zabezpieczeniach dodałem nawet grupę StudenciD (bo Ci mają mieć możliwość pracy z progiem) niestety - pełny dostęp - niczego nie zdziałał, na student011d w przeglądarce mam napis - 404 no found _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
szulcusie Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Może mądrzejsze głowy podpowiedzą _________________ Alicja |
|
Powrót do góry |
|
|
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Wed Feb 13, 2013 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dawno temu uruchamiałem ten program w pracowni z 2008 r., ale z XP na stacjach (co zmienia sytuacje jedynie w szczegółach). Program zainstalowałem na serwerze i dałem odpowiednie prawa dostępu dla użytkowników. Szczegółów nie pamiętam, ale nie było z tym wielkiego problemu. Poza tym pracowałem bez iPAT-a. Mam wrażenie, że opis problemu jest niepełny i kwalifikacje również (bez obrazy, ale to tylko stwierdzenie faktu po lekturze postów). _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Feb 14, 2013 10:57 am Temat postu: |
|
|
Roman Mor napisał: | Bardzo dawno temu uruchamiaÅ‚em ten program w pracowni z 2008 r., ale z XP na stacjach (co zmienia sytuacje jedynie w szczegółach). Program zainstalowaÅ‚em na serwerze i daÅ‚em odpowiednie prawa dostÄ™pu dla użytkowników. Szczegółów nie pamiÄ™tam, ale nie byÅ‚o z tym wielkiego problemu. Poza tym pracowaÅ‚em bez iPAT-a. Mam wrażenie, że opis problemu jest niepeÅ‚ny i kwalifikacje również (bez obrazy, ale to tylko stwierdzenie faktu po lekturze postów). |
program europlus przez serwer instalowałem w 2008 roku - niestety porażka ale spróbuję - dam skrót na o:menus _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Feb 15, 2013 3:36 pm Temat postu: |
|
|
wszystko działa - jednak kiedy wpiszę w przeglądarę http://SBS2008:81/cms, inaczej pokazuje błąd
1. zrobiłem zkrót do o:\menus
2. w zabezpieczeniach "pełny dostęp: na katalogi
co jest jeszcze nie tak? _________________ WAR |
|
Powrót do góry |
|
|
Messa Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|