Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 11, 2012 2:09 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] RELACJE - DZIWNA SPRAWA |
|
|
Mianowicie wszystko mi działało, ale nastąpiła awaria prądu i serwer był wyłączony. Właczyłem i chciałem z IPAT ustawić przygotowanego kompa jako żródłowy. I zaczęło się. RElacej zaufani - na serwerze ustawione już były rzeczy z opisu kopi, klienta usuwałem z AD dodawałem do domeny. Na operatora domeny się zaloguje jak nie jest ustawiony jako źródłowy w IPAT. Jak ustawie na źródłowy następuje restart i na operatora domeny już się nie da. Pisze że relacje...
POMOCY bo chciałbym ustawić jako źródłowy i rozesłać.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Januszczyk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Nov 30, 2012 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Też proszę o pomoc w powyższym temacie. Na stacjach mogę zalogować się na dowolne konto. Jednak gdy stację w ipadzie ustawię jako źródłową nie mogę się zalogować na żadne konto - administratora domeny też Wyświetlany jest komunikat "Relacje zaufania..." Po wyłączeniu źródła stacji wszystko wraca do pierwotnego stanu. Mogę ponownie się logować na dowolne konto
Pozdrawiam
Januszczyk _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Fri Nov 30, 2012 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jednak gdy stację w ipadzie ustawię jako źródłową nie mogę się zalogować na żadne konto |
To nie jest IPAD tylko IPAT, zasadnicza różnica.
To jest prawidłowe zachowanie. W rybie źródłowym logujesz się jako operator i instalujesz oprogramowanie. _________________ Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sat Dec 01, 2012 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Maćku za szybką odpowiedź. Jasne, że IPAT - od natłoku technicznych nowinek człowiek fiksuje . Źle wyraziłem swoją myśl pisząc o koncie administratora na które nie mogę się zalogować. Chodziło mi o konto operatora domenowego na które nie mogę się zalogować na stacji uczniowskiej, gdy owa została ustawiona w IPAT na "źródłową". I tu moja zagwozdka. _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sat Dec 01, 2012 11:31 pm Temat postu: |
|
|
Nie, wszystko działa (póki co działało) na standardowych. _________________ Dziękuję, Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Napinator Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Jan 19, 2013 8:42 pm Temat postu: Re: RELACJE - DZIWNA SPRAWA |
|
|
kareo napisał: | Na operatora domeny siÄ™ zaloguje jak nie jest ustawiony jako źródÅ‚owy w IPAT. Jak ustawie na źródÅ‚owy nastÄ™puje restart i na operatora domeny już siÄ™ nie da.
Pozdrawiam. |
Jeśli stacja jest ustawiona jako źródłowa, na kliencie możesz zalogować się tylko i wyłącznie za pomocą KONTA LOKALNEGO utworzonego właśnie na tej jednostce. Nie zalogujesz się na żadne konto domenowe istniejące na serwerze ponieważ jednostka ta po ustawieniu w tryb źródłowy automatycznie wypinana jest z domeny.
Po zalogowaniu się do komputera za pomocą konta lokalnego (np. operator) instalujesz sobie dowolne programy, po czym na serwerze, przy pomocy IPATa, tworzysz pakiet przyrostowy, który po utworzeniu możesz rozesłać na pozostałe jednostki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|