Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

INSTTALACJA SERWERA PŁYTA 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Sep 11, 2012 7:46 am    Temat postu: INSTTALACJA SERWERA PŁYTA 4 Odpowiedz z cytatem

Mianowicie wszystko szło bezdotykowo do czasu wysunięcia płyty cd nr 3 i poproszenie o CD4. Włożyłem zamknąłem okno 2007DVD4 i dalej nic się nie dzieje. Nie mogę ukończyć instalacji serwera. Jakieś porady ? Może jakoś ręcznie doinstaluje to co tam jest.
W logu z serwera pisze w ostatnim wpisie Koniec instalacji serwera SBS2003.
Więc co tam z tej płytki trzeba jeszcze i jakie zadania po instalacji. Wybaczcie za pytania wałkowane tysiące razy ale nie chcę zmarnować prawie tydzień instalacji (brak czasu).
I w IPAT nie mam obrazu komputer i jest opcja przyłączenia do domeny nieaktywna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Sep 12, 2012 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problemów część dalsza.
Nie mam obrazów w ogóle w IPaT a jak ustawie źródłowy, który jest już w domenie i AD robi obraz do 6% i wywala błąd że nie mógł przesłać pakietów.
Dobija mnie ta pracownia na starym serwerze działało ok ale chciałem się coś nauczyć (przypomnieć) postawić pracownie od nowa. A wygląda tak że na komputerach uczniowie pracują lokalnie z włączoną ochroną więc wszystko po lekcji ginie. Druga sprawa to zmieniło się samo hasło do agenta i klienta IPAT na jendnej jednostce. Z tego co czytam to zachodu troszke ze zmianą hasła jak go mam niekontrolowanych w IPAT.
Czytam i czytam i coraz więcej niejasności. Chyba wyłącze IPAT i ochronę tych dysków.
Powrót do góry
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Sep 12, 2012 2:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kareo napisał:
6% i wywala błąd że nie mógł przesłać pakietówtych dysków.

Zobacz czy na serwerze (na partycji, na którą przesyłany jest obraz) jest wystarczająco miejsca.
Powrót do góry
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Sep 12, 2012 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skonfigurowałeś IPATa na serwerze ? pokazałeś mu gdzie ma zapisywać obrazy ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: