Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

[ROZWIĄZANY] Jak dodać programy do kont uczniów ?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erykx1
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Aug 22, 2012 1:53 pm    Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Jak dodać programy do kont uczniów ? Odpowiedz z cytatem

Witam
Własnie rozbudowujemy pracownię w szkole i mam taki problem, wlaściwie już nawet od dawna. Otóż wszystko działa pod Windows server 2003 i sbs 2008.
I mam takie pytanie , bo wszystko działła niby ok, jak juz tak zostawiono po instalacji całe lata. Ale nie wiem jak dodawać nowe programy do kont uczniów, bo wiadomo na koncie Operatora wszystko jest zainstalowane a już na kontach uczniów z ograniczeniami są tylko podstawowe programy windows. I tak jest że uczniowie pracowali po prostu na koncie operatora... Teraz dokupilismy 10 komputerów , właczyłem je do domeny sbs, tez ok, no ale dalej tylko na koncie operatora i admina sa wszystkie programy a konta ucziowskie po prostu dziewicze, tylko wordpad itp. wiem że są jakieś grupy uprawnień , no ale jak to rozszerzyć żeby wszyscy mieci dostep do nowych programów. Jestem w tym zielony , rok szkolny sie zbliża i chyba znowu będą uczniowie na koncie operatora, co nie jest dobrym posunieciem... licze na podopowiedz co z tym zrobic.
pozdrawiam
Dariusz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Wed Aug 22, 2012 9:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest taka strona. Tam są wszystkie instrukcjie dotyczące konfiguracji pracowni z projektów MEN.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: