erykx1 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Aug 22, 2012 1:53 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Jak dodać programy do kont uczniów ? |
|
|
Witam
Własnie rozbudowujemy pracownię w szkole i mam taki problem, wlaściwie już nawet od dawna. Otóż wszystko działa pod Windows server 2003 i sbs 2008.
I mam takie pytanie , bo wszystko działła niby ok, jak juz tak zostawiono po instalacji całe lata. Ale nie wiem jak dodawać nowe programy do kont uczniów, bo wiadomo na koncie Operatora wszystko jest zainstalowane a już na kontach uczniów z ograniczeniami są tylko podstawowe programy windows. I tak jest że uczniowie pracowali po prostu na koncie operatora... Teraz dokupilismy 10 komputerów , właczyłem je do domeny sbs, tez ok, no ale dalej tylko na koncie operatora i admina sa wszystkie programy a konta ucziowskie po prostu dziewicze, tylko wordpad itp. wiem że są jakieś grupy uprawnień , no ale jak to rozszerzyć żeby wszyscy mieci dostep do nowych programów. Jestem w tym zielony , rok szkolny sie zbliża i chyba znowu będą uczniowie na koncie operatora, co nie jest dobrym posunieciem... licze na podopowiedz co z tym zrobic.
pozdrawiam
Dariusz |
|