Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piasekkkk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Aug 17, 2012 1:50 pm Temat postu: Reinstalacja stacji roboczych |
|
|
Witam wszystkich i proszę o drobną pomoc. Postanowiłem przeinstalować stacje klienckie używając do tego 2 płyt DVD z obrazem GHO. Obraz wgrał się bez najmniejszych problemów. Włączyłem ponownie IPAT chcąc dodać komputery do domeny. Konsola IPAT na serwerze wykryła stację, zaakceptowałem ją, pojawiła się w zakładce zarządzane. Kolejny krok to uruchomienie systemu operacyjnego---> klikając uruchom s.o. stacja się "podniosła" i pojawiło się okno logowania. Problem jednak w tym, iż IPAT pokazuje cały czas status BIOS a nie uruchomiony s.o w związku z czym nie mogę dokonać kolejnej operacji przyłączenia poprzez konfigurację do domeny. Inne stacje zachowują się analogicznie. zastanawiam się dlaczego tak się dzieję. Czy wadliwa konfiguracją IPAT na stacji (Agent - Enable, Agent Mode - Network, Bound to Server - No, Obtain an IP Aut. - Yes). Z AD usunąłem wszystkie komputery. Z góry dzięki za pomoc Pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sat Aug 18, 2012 11:16 am Temat postu: |
|
|
Czy na klientach, po zalogowaniu siÄ™ do systemu masz zainstalowanego i skonfigurowanego agenta ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
piasekkkk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Aug 19, 2012 11:40 am Temat postu: |
|
|
Chodzi o IPAT Agent? Podałem w jaki sposób jest on skonfigurowany. Chyba, że nie o tym myślę to proszę o podpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon Aug 20, 2012 11:44 am Temat postu: |
|
|
Chodzi mi o to, czy w systemie zainstalowany jest agent ? (nie pytam o bios bo to już wiemy z twojego opisu). Zobacz czy w systemie nie blokuje go jakaś usługa np. windows defender. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|