Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zhan Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri May 18, 2012 11:01 am Temat postu: Problem z dodaniem nowego komputera do pracowni |
|
|
Witam,
Jakiś czas temu pracownia szkolna powiększyła się o kilka nowych komputerów. Komputery są bliźniaczo podobne do tych dostarczonych w ramach programu. Jednak płyty główne mają inny symbol, zamiast D946GZAB są D945GCNL, które teoretycznie też maja iPAT. Problem polega na tym, że nie mogę dostać się do konfiguracji iPAT w biosie płyty. O ile na starych komputerach wciśnięcie F3 skutkuje pytaniem o hasło i wejściem w ustawienia to na nowych komputerach tego efektu nie ma. Komputer cały czas próbuje połączyć się z serwerem o adresie ... ... . Czy ktoś spotkał się z tym problemem?
Pozdrawiam
Artur |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sun May 20, 2012 9:30 pm Temat postu: odp |
|
|
Mam wątpliwości, czy ta płyta wspomaga tę technologię. W specyfikacji płyty nie znalazłem ani jednego śladu wskazującego na taką możliwość. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zhan Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun May 20, 2012 10:36 pm Temat postu: |
|
|
To jest fotka jednego z nowych komputerów z płytą D945GCNL więc wspiera. Ogólnie to chyba były dwa modele o tym samym symbolu, jeden miał ipat, drugi nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon May 21, 2012 10:16 pm Temat postu: odp |
|
|
Zatem na płycie CD powinien być instalator klienta IPAD. Proszę go zainstalować lub uruchomić z serwera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|