Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

DIODY na KARCIE LAN NA PŁYCIE GŁÓWNEJ SERWERA

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed May 09, 2012 1:25 pm    Temat postu: DIODY na KARCIE LAN NA PŁYCIE GŁÓWNEJ SERWERA Odpowiedz z cytatem

Zacznę od tego, że była burza. Po niej nie mogłem się zalogować na profile. Zresetowałem router, serwer. Sieć działa LAN działa ale na karcie lan zintegrowanej diody świecą się na czerowno i pomarańczowo. Pytanie: Czy tak ma być, czy coś padło i spadał prędkość sieci np do 10Mb, choć w serwerze pisze ze jest 1GB. podpinałem do innego to samo.
Dodam że po odłączeniu i dodaniu do domeny mogę się zalogować na profile mobilne. Ale martwi mnie to. Mógłby ktoś sprawdzić specyfikacje karty sieciowej na serwerze pracownia jesień2007/Wiosna 2008
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Maciek
Administrator

PostWysłany: Wed May 09, 2012 1:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrestartuj też switch.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu May 10, 2012 11:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK.Działa niby wszystko ale te kolory tych diód. Nigdy tego wcześniej nie sprawdzałem ale tak mnie troszkę zaintrygowało czy sieć nie działa na mniejszej prędkości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Romek
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Aug 01, 2012 10:32 pm    Temat postu: switch i karta sieciowa Odpowiedz z cytatem

Witam!
Warto też sprawdzić podłączenie wtyczek na odpowiednich portach switcha.
Co do koloru diód LED które świecą - u mnie świeciła karta LAN i WAN (od samego postawienia przez integratorów) na kolor pomarańczowy... ale nie dawno odkryłem w czasie konserwacji że kabel LAN (serwer-switch) był podłączony do zwykłego portu FastEthernet (switch D-link DES3028) zamiast do jednego z czterech portów Combo, przełożyłem i piękne połączenie na 1 Gb/s, natomiast dioda od karty LAN zaczęła świecić na zielono.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: