Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kalejdoskop Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Mar 20, 2012 2:23 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Jak włączyć usÅ‚ugÄ™ kart sieciowych? |
|
|
Witam, coś mi wyłączyło w połączeniach sieciowych karty sieciowe, próbowałem je włączyć za pomocą ->usługi->połączenia sieciowe- mam stan uruchomiony, ale typ uruchomienia ręczny, jak przestawić, żeby typ uruchomienia był automatyczny? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Tue Mar 20, 2012 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Chociaż uważam, że przełączenie tego w tryb automatyczny nie rozwiąże Twojego problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Tue Mar 20, 2012 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Nie działa mi też internet explorer, tzn. nie uruchamia się, po wciśnięciu ikony przeglądarki nie pojawia się.
Po uruchomieniu usługi (połączenia sieciowe) ręcznie pojawia się komunikat: Nie można uruchomić usługi Połączenia sieciowe na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1053: Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. Aha jeszcze klienci nie mogą się zalogować.
Natomiast po wejściu, tak jak napisałeś we właściwości połączeń nic się nie wyświetla. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Tue Mar 20, 2012 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Spróbuj TEGO
Ps. Tak z ciekawości zapytam, instalowałeś coś na serwerze ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Tue Mar 20, 2012 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja nic nie instalowałem, do pracowni mają dostęp jeszcze inni, ale się nie przyznali. Kolega twierdzi, że instalował jakiś program do czyszczenia rejestru, ale go odinstalował i nic się złego nie działo.
Teraz, klienci nie mogą się zalogować, na serwerze nie widać kart sieciowych, w menadżerze urządzeń są zainstalowane, ale są jakby niewidoczne, albo nieuruchomione, działają, bo diody się palą.
Przeglądarka Internet explorer nie działa (nie uruchamia się), nie ma internetu. Jak będę w pracowni jutro to zainstaluje ten dodatek.
Możesz podać, albo wkleić jakie masz uruchomione usługi? Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Wed Mar 21, 2012 10:26 am Temat postu: |
|
|
kalejdoskop napisał: | Ja nic nie instalowaÅ‚em, do pracowni majÄ… dostÄ™p jeszcze inni, ale siÄ™ nie przyznali. | Do pracowni mogÄ… mieć dostÄ™p "inni", ale od serwera wara! Inaczej skutki bÄ™dÄ… wÅ‚aÅ›nie takie. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Fri Mar 23, 2012 4:26 pm Temat postu: |
|
|
kalejdoskop napisał: | do pracowni majÄ… dostÄ™p jeszcze inni, ale siÄ™ nie przyznali. Kolega twierdzi, że instalowaÅ‚ jakiÅ› program do czyszczenia rejestru, ale go odinstalowaÅ‚ i nic siÄ™ zÅ‚ego nie dziaÅ‚o. |
Dobre :) zapytaj Kolegi czy uruchomił program i na serwerze wyczyścił odpowiednio rejestr :D :D :D ehh szkoda słów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|