Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

[ROZWIĄZANY] Jak włączyć usługę kart sieciowych?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kalejdoskop
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Mar 20, 2012 2:23 pm    Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Jak włączyć usÅ‚ugÄ™ kart sieciowych? Odpowiedz z cytatem

Witam, coś mi wyłączyło w połączeniach sieciowych karty sieciowe, próbowałem je włączyć za pomocą ->usługi->połączenia sieciowe- mam stan uruchomiony, ale typ uruchomienia ręczny, jak przestawić, żeby typ uruchomienia był automatyczny?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Mar 20, 2012 2:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chociaż uważam, że przełączenie tego w tryb automatyczny nie rozwiąże Twojego problemu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kalejdoskop
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Mar 20, 2012 3:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie działa mi też internet explorer, tzn. nie uruchamia się, po wciśnięciu ikony przeglądarki nie pojawia się.

Po uruchomieniu usługi (połączenia sieciowe) ręcznie pojawia się komunikat: Nie można uruchomić usługi Połączenia sieciowe na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1053: Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. Aha jeszcze klienci nie mogą się zalogować.

Natomiast po wejściu, tak jak napisałeś we właściwości połączeń nic się nie wyświetla.
Powrót do góry
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Mar 20, 2012 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spróbuj TEGO

Ps. Tak z ciekawości zapytam, instalowałeś coś na serwerze ?
Powrót do góry
kalejdoskop
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Mar 20, 2012 7:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nic nie instalowałem, do pracowni mają dostęp jeszcze inni, ale się nie przyznali. Kolega twierdzi, że instalował jakiś program do czyszczenia rejestru, ale go odinstalował i nic się złego nie działo.
Teraz, klienci nie mogą się zalogować, na serwerze nie widać kart sieciowych, w menadżerze urządzeń są zainstalowane, ale są jakby niewidoczne, albo nieuruchomione, działają, bo diody się palą.
Przeglądarka Internet explorer nie działa (nie uruchamia się), nie ma internetu. Jak będę w pracowni jutro to zainstaluje ten dodatek.

Możesz podać, albo wkleić jakie masz uruchomione usługi? Dzięki
Powrót do góry
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Wed Mar 21, 2012 10:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kalejdoskop napisał:
Ja nic nie instalowałem, do pracowni mają dostęp jeszcze inni, ale się nie przyznali.
Do pracowni mogą mieć dostęp "inni", ale od serwera wara! Inaczej skutki będą właśnie takie.
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Mar 23, 2012 4:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kalejdoskop napisał:
do pracowni mają dostęp jeszcze inni, ale się nie przyznali. Kolega twierdzi, że instalował jakiś program do czyszczenia rejestru, ale go odinstalował i nic się złego nie działo.

Dobre :) zapytaj Kolegi czy uruchomił program i na serwerze wyczyścił odpowiednio rejestr :D :D :D ehh szkoda słów.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: