Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lisica Gość
|
Wysłany: Wed Sep 09, 2009 3:33 am Temat postu: po instalacji serwera z obrazu nie mogÄ™ przyłączc stacji |
|
|
Po instalacji serwera z obrazu nie mogę przyłączyć stacji roboczych do domeny, gdyż konto administratora przestaje być aktywne (komunikat, że zostało wyłączone, a przed instalacją serwera było aktywne-włączone. Zmuszona więc jestem każdą stację stawiać po sieci od początku
Proszę o pomoc w tej sprawie. Mam jeszcze kilka pytań. Czy ktoś robił swój obraz stacji na serwerze.??? Spóbowałam i ... Po utworzeniu nie mogę się zalogować się do domeny bo znowu konto administratora (do stacji) jest wyłączone |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Sep 09, 2009 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Do instalacji sieciowej używaj konta operatora. Jeśli na serwer możesz się zalogowac jako administrator, to i na stację sie powinno dać, ale...
1. Najpierw stację trzeba dodać do domeny.
2. Jeśłi stacja jest dodana do domeny, to sprawdzić, czy faktycznie logujesz się do domeny.
Domyślnie wyłączone jest konto administratora lokalnego, a nie domenowego. Zatem dobrze jest sobie takie konto odblokować. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 10, 2009 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Maciek w jaki sposób mogę odblokować sobie konto administratora lokalnego...bo mam też podobny problem i po reinstalacji stacji loguje mnie tylko na admina domeny??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Sep 10, 2009 7:12 pm Temat postu: |
|
|
zaloguj si ena stacji roboczej jako administrator domeny.
Następnie: Panel Sterowania - Uzytkownicy -zakładka Zaawansowane i tam odblokuj konto administratora lokalnego.
Zamknij panel sterowania i ponownie: Panel Sterowania - Uzytkownicy - w oknie powinno byc już widoczne konto Administrator - na dole jest przycisk Zmień hasło- ustaw sobie hasło administratora lokalnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dzanks Użytkownik Forum

Dołączył: 07 Oct 2008 Posty: 68 Skąd: Kowalewo Wlkp k/Szubina
|
Wysłany: Thu Sep 10, 2009 7:15 pm Temat postu: |
|
|
zarządzanie serwerem->komputery klienckie->prawy klawisz na danej stacji zarządzaj->użytkownicy i grupy lokalne i wlaczasz konto i ustawiasz haslo admina
jesli nie masz dostepu do stacji przez siec to:
przy starcie systemu f8-> potem tryb awaryjny-> uzytkownicy wlacz konto admina lokalne
pozdr! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 10, 2009 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję koledzy...rozwiązaliście mój problem...Dzięki jeszcze raz!!! |
|