Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 05, 2009 8:59 pm Temat postu: kopia zapasowa systemu |
|
|
Jakiś czas temu zrobiłem kopie zapasową systemu na serwerze. Plik zajmował ok 80 GB i nie tak dawno sprawdzałem na dysku BACKUP a tu kopia tajemniczo zniknęła. Zrobiłem raz jeszcze, jakiś czasu było dobrze a potem znowu sobie poszła. czy ktoś wie co jest grane? Widnieją jedynie dwa pliki o nazwach Small Business Server itd ale to sa pliczki po 2KB wiec na pewno nie sa kopiami serwera. Jeśli padnie mi serwer to co ja wtedy biedy zrobię? zajęcia w terenie chyba... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Mar 06, 2009 11:57 am Temat postu: |
|
|
zobacz do podglądu zdarzeń.
Prawdopodobnie kopia nie wykonuje siÄ™ poprawnie.
Doraźnie zrób sobie kopię zapasową.
Następnie zmień nazwę pliku tej kopii na inną niż ta domyślna. Wtedy nie zniknie.
Jakiego masz antyvira (to ważne - odpisz)? _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 06, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Arca-Vir ale wyłączyłem mu wszystkie funkcje poza monitorem.
Dzieki za pomoc
Chce przyłączyć tego kompa do sieci bo przypadkowo wczoraj go usunąłem i teraz mam problem żeby go na nowo przywrócić |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Mar 06, 2009 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Wyłączenie usług niewiele da.
Walczę z problemem kopii już ok 2 miesięcy.
Korzystając ze wsparcia inżyniera Microsoftu podali mi m.in. dwie łatki. I one same w sobie nie pomogły. Zalecili też odinstalowanie (nie wyłączenie) Arcavira). Kopia zaczęła działać poprawnie.
Tu masz część rozmowy. Ciąg dalszy był już na PW
http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.pl.sbs&mid=b561fcb6-152c-4baa-9813-7f1645cd27e0
Po kilkunastu udanych kopiach i pracy serwera bez antyvirusa zainstalowałem Arcavira 2009. No i problem kopii na nowo się pojawił
Dziś zgłosiłem to do Arcabitu. Czekam na odpowiedź.
Cytat: | Chce przyłączyć tego kompa do sieci bo przypadkowo wczoraj go usunąłem i teraz mam problem żeby go na nowo przywrócić |
Ta wypowiedź to chyba powinna być w innym wÄ…tku, co nie? _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 06, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Zastanawiam się czy ten Arcavir jest obowiązkowy na pracowni w razie jakiś kontroli bo jestem gotów go usunąć. Kto był tak mądry i dał taki pomocny program do tych pracowni. MOże dlatego by nauczyciel co jakiś czas miał zagadki i zbyt szybko nie wracał do domu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 12, 2009 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Czy udajÄ… ci siÄ™ kopie zapasowe gdy jest zainstalowany arcavir?
Co siÄ™ dzieje po jego deinstalacji?
To ważne. JeÅ›li może to zrób testy i daj znać. _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 12, 2009 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Arcavir odinstalowałem. Problem jednak w tym że w dalszym ciągu mimo iz konfigurowałem wykonanie kopi nie mam tego co chciałem czyli kopi zapasowej systemu. Skonfigurowałem aby wykonywało się dwie kopie a tymczasem mam dwa pliki po 2kB o nazwie kopia zapasowa systemu w folderze Backup na dysku Backup. nie wiem co jest grane |
|
Powrót do góry |
|
 |
|