Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Feb 16, 2009 5:44 pm Temat postu: SBS2005 problem z logowaniem do domeny z poziomu User |
|
|
Mianowice dyskietka zrobiona bootuje sięz niej wciskam f12 idzie dalej ok wybieram system ( tu chyba nie ma znaczenia czy bazowy czy Menis z wszystkim od rau) i dalej konto jest operator
hasło wpisuje niżej zaq1@WSX domena też już jest daje dalej i wyskakuje ze nie można znieniać albo założyć konta operator1( w instrukcjach pisze aby to robić poprzez konto operator). DZiwne to dla mnie troszke jak robie to z nazwą administrator wszystko jest ok tylko na serwerze widzi nazwę jako administrator1.
Dalej już na komputerze klienta mogę się zalogować na konto admina domeny i po właczeniu admina lokalnego na niego równiez na inne konta nie tz nauczyciel, pozioma,d itd. Czy moze mam gdzieś założyć te konta na kliencie i ponadawać im nazwy???
Przy pierwszym stawianiu pracowni prezniosłem konta z komputers do Men na serwerze ale też była lipa?
Po zainstalowaniu się klienta tworzy on użytkownika ASPNEti jedno konto z uprawnieniami, ale jako domena pisze nazwa komputera komputer10?. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Feb 23, 2009 12:34 am Temat postu: odp |
|
|
Proszę sprawdzić, czy w AD nie ma juz takiej nazwy komputera. Następnie ją usunąć i ponownie rozpocząć bootowanie dla nowego klienta z obrazu |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Feb 23, 2009 11:10 am Temat postu: DziaÅ‚a |
|
|
znalazłem opis możliwych logowań na klientów i jeden z nich pasował już działa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|