Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

SBS2005 problem z logowaniem do domeny z poziomu User

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Feb 16, 2009 5:44 pm    Temat postu: SBS2005 problem z logowaniem do domeny z poziomu User Odpowiedz z cytatem

Mianowice dyskietka zrobiona bootuje sięz niej wciskam f12 idzie dalej ok wybieram system ( tu chyba nie ma znaczenia czy bazowy czy Menis z wszystkim od rau) i dalej konto jest operator
hasło wpisuje niżej zaq1@WSX domena też już jest daje dalej i wyskakuje ze nie można znieniać albo założyć konta operator1( w instrukcjach pisze aby to robić poprzez konto operator). DZiwne to dla mnie troszke jak robie to z nazwą administrator wszystko jest ok tylko na serwerze widzi nazwę jako administrator1.
Dalej już na komputerze klienta mogę się zalogować na konto admina domeny i po właczeniu admina lokalnego na niego równiez na inne konta nie tz nauczyciel, pozioma,d itd. Czy moze mam gdzieś założyć te konta na kliencie i ponadawać im nazwy???
Przy pierwszym stawianiu pracowni prezniosłem konta z komputers do Men na serwerze ale też była lipa?
Po zainstalowaniu się klienta tworzy on użytkownika ASPNEti jedno konto z uprawnieniami, ale jako domena pisze nazwa komputera komputer10?.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Mirek
Administrator

PostWysłany: Mon Feb 23, 2009 12:34 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Proszę sprawdzić, czy w AD nie ma juz takiej nazwy komputera. Następnie ją usunąć i ponownie rozpocząć bootowanie dla nowego klienta z obrazu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Feb 23, 2009 11:10 am    Temat postu: DziaÅ‚a Odpowiedz z cytatem

znalazłem opis możliwych logowań na klientów i jeden z nich pasował już działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: