Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

sbs2003 i office2007 problem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sylwek
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Feb 10, 2009 3:57 am    Temat postu: sbs2003 i office2007 problem Odpowiedz z cytatem

Witam

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego współpracy office 2007 i sbs2003 edycja jesień 2005. Po instalacji office 2007 na stacjach okazuje się że na kontach wszystkich poziomów i nauczycieli nie można zapisywać plików z programów wchodzących w skład office 2007 ani w folderze moje dokumenty ani na pulpicie (różne dziwne komunikaty typu brak pamięci, dysk uszkodzony, ścieżka za długa).
Ponadto Word 2007 zgłasza problem ze zmienną TEMP i nie może utworzyć pliku roboczego.
Office 2003 i inne programy działają bez problemu - profile synchronizują się z serwerem i nie ma żadnych kłopotów oprócz tego z Office 2007.
W akcie desperacji dodawałem uprawnienia dla wszystkich do folderów przekierowywanych na serwerze i lokalnie do stacji - niestety nic to nie daje.
Na koncie administratora oczywiście wszystko działa (zarówno lokalnego jaki domenowego). Dodałem zasady grup dla office 2007 umieszczone na KOPI z edycji lato 2007- dalej to samo.
Muszę wdrożyć office 2007 w pracowni, ale już skończyły mi się pomysły.

Czekam na rady bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Tue Feb 10, 2009 9:45 pm    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Proszę sprawdzić, jak reaguje office 2007, gdy komputer przeniesiemy do jednostki Computers. Można również sprawdzić dla kont tworzonych w innych jednostkach np. nauczycieli. Trzeba będzie zrobić dokładny przeglad zasad dla office, które funkcjonują prawidłowo w sbs2008. Należy również zbadać, czy foldery gdzie zapisuje swoje konfiguracje maja właściwe ścieżki i uprawnienia.
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Wed Feb 11, 2009 3:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla danego poziomu w GPO powinno utworzyć sie reguły dla Office2007
Powrót do góry
Sylwek
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Feb 11, 2009 10:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaimportowałem reguły ze tej stronki z edycji opisanej jako lato 2007, reguły dotyczące office 2007 dodały się do wszystkich poziomów i nauczycieli lecz niestety nic to nie dało. Instalowałem sbs edycję jesień 2005 bo niestety nie mam nowszej - może to jest problem? Zobaczę przy najbliższej wizycie przeniesienie do kontenera computers.
A jeśli to zawiedzie to chyba tylko reinstalka z nowszej edycji pozostanie ( a szkoda bo cała reszta działa znakomicie - heh)
Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: