Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sylwek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Feb 10, 2009 3:57 am Temat postu: sbs2003 i office2007 problem |
|
|
Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego współpracy office 2007 i sbs2003 edycja jesień 2005. Po instalacji office 2007 na stacjach okazuje się że na kontach wszystkich poziomów i nauczycieli nie można zapisywać plików z programów wchodzących w skład office 2007 ani w folderze moje dokumenty ani na pulpicie (różne dziwne komunikaty typu brak pamięci, dysk uszkodzony, ścieżka za długa).
Ponadto Word 2007 zgłasza problem ze zmienną TEMP i nie może utworzyć pliku roboczego.
Office 2003 i inne programy działają bez problemu - profile synchronizują się z serwerem i nie ma żadnych kłopotów oprócz tego z Office 2007.
W akcie desperacji dodawałem uprawnienia dla wszystkich do folderów przekierowywanych na serwerze i lokalnie do stacji - niestety nic to nie daje.
Na koncie administratora oczywiście wszystko działa (zarówno lokalnego jaki domenowego). Dodałem zasady grup dla office 2007 umieszczone na KOPI z edycji lato 2007- dalej to samo.
Muszę wdrożyć office 2007 w pracowni, ale już skończyły mi się pomysły.
Czekam na rady bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Feb 10, 2009 9:45 pm Temat postu: odp |
|
|
Proszę sprawdzić, jak reaguje office 2007, gdy komputer przeniesiemy do jednostki Computers. Można również sprawdzić dla kont tworzonych w innych jednostkach np. nauczycieli. Trzeba będzie zrobić dokładny przeglad zasad dla office, które funkcjonują prawidłowo w sbs2008. Należy również zbadać, czy foldery gdzie zapisuje swoje konfiguracje maja właściwe ścieżki i uprawnienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Wed Feb 11, 2009 3:59 pm Temat postu: |
|
|
dla danego poziomu w GPO powinno utworzyć sie reguły dla Office2007 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sylwek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Feb 11, 2009 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Zaimportowałem reguły ze tej stronki z edycji opisanej jako lato 2007, reguły dotyczące office 2007 dodały się do wszystkich poziomów i nauczycieli lecz niestety nic to nie dało. Instalowałem sbs edycję jesień 2005 bo niestety nie mam nowszej - może to jest problem? Zobaczę przy najbliższej wizycie przeniesienie do kontenera computers.
A jeśli to zawiedzie to chyba tylko reinstalka z nowszej edycji pozostanie ( a szkoda bo cała reszta działa znakomicie - heh)
Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|