13ddh Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Nov 16, 2008 11:43 pm Temat postu: Ograniczenie przepustowoÅ›ci przez SBS2003 |
|
|
Witam. Sprawa jest chyba dosyć prosta ale nie potrafię sobie z nią poradzić. Otóż mam internet o prędkości 8Mb/s. Każdy komputer poza domeną wykazuje taką prędkość - powiedzmy coś koło tego. Za pomocą stronek typu speedtest.pl itp. prędkość odbieranych danych przekracza 6Mb/s. Problem polega na tym, że jeżeli podłączę komputer do domeny to ta prędkość spada do ok. 1,5 Mb/s. Serwer SBS2003 też pokazuje taką prędkość po odwiedzeniu tej strony. Próbowałem przy pomocy polecenia gpedit.msc zmienić parametry:
Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy kompa.
Ten zabieg niestety nic nie pomógł. Prędkość jest nadal 1,5 - 1,8 Mb/s. Pewnie gdzieś indziej założony jest kaganiec ale nie wiem gdzie. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. |
|