Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ograniczenie przepustowości przez SBS2003

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
13ddh
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sun Nov 16, 2008 11:43 pm    Temat postu: Ograniczenie przepustowoÅ›ci przez SBS2003 Odpowiedz z cytatem

Witam. Sprawa jest chyba dosyć prosta ale nie potrafię sobie z nią poradzić. Otóż mam internet o prędkości 8Mb/s. Każdy komputer poza domeną wykazuje taką prędkość - powiedzmy coś koło tego. Za pomocą stronek typu speedtest.pl itp. prędkość odbieranych danych przekracza 6Mb/s. Problem polega na tym, że jeżeli podłączę komputer do domeny to ta prędkość spada do ok. 1,5 Mb/s. Serwer SBS2003 też pokazuje taką prędkość po odwiedzeniu tej strony. Próbowałem przy pomocy polecenia gpedit.msc zmienić parametry:

Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy kompa.

Ten zabieg niestety nic nie pomógł. Prędkość jest nadal 1,5 - 1,8 Mb/s. Pewnie gdzieś indziej założony jest kaganiec ale nie wiem gdzie. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: