Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Czesław Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Feb 13, 2005 11:06 pm Temat postu: wÅ‚aÅ›nie szukam na necie to co mówi Alibaba - |
|
|
Hmm Alibabo moze i pełno , ale dla mnie to gąszcz i to w dodatku zadna strona nie daje mi informacji od czego mam zaczac . Mmie chodzi o konkrety . Takie kompedium krok po kroku co mam zrobic by zaczac robic jakies proste strony dla wprawki . To na pączatek . Nie mam czasu na kursy u siebie w miescie .
A to co mowi Grzegorz moze jest dobre jak sie ma jakies pojecie o stronach . Wtedy uczniowie sa bardzo mile widziani jako pomoc w tej pracy. Ja ucze w podstawowce , wiec z tym jest gorzej . Cóz nadal będę szukał . Jak mówią szukajcie to znajdziecie . Acha Informacja dla Admina tej strony . Pocztą przychodzą mi maile , że ktos mi dał odpowiedź na moj temat ale strona www zawarta w mailu nie chce sie otworzyć , wiec wchodze tradycyjnie
pozdrawiam _________________ Czesław |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Mon Feb 14, 2005 6:06 pm Temat postu: odp |
|
|
Nie przejmuj się Czesiu. Jesteśmy tu po to by sobie pomagać. Wielu z nas będzie się bardzo starało, by również Tobie pomóc najlepiej, jak potrafimy. Zapraszam do poprzedniego tematu - tam krótkie wprowadzenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
KarolDC Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Feb 14, 2005 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Czesław spróbuj na darmowych portalach WWW, które posiadają kreator i gotowe szablony stron www np. http://hosting.wp.pl/pomoc.html?fid=1 , http://republika.onet.pl lub innych. Warto analizować kod (prawy klawisz myszy Pokaż źródło) innych stron Internetowych i próbować na bazie tego kodu uczyć się i tworzyć własne strony. Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
Alibaba Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Feb 15, 2005 1:00 am Temat postu: |
|
|
Ja osobiście zaczynałem od pajączka gdyż jest po polsku i ma w tym języku pomoc, a co najwazniejsze można go było uruchomić 40 razy za darmo. Nastepnie zakupiłem licencje za 50 zli pracuje na tej ver do dnia dzisiejszego. To co napisał Mrek jest dobrą podpowiedzią, by zapoznac sie z innymi stronami szkół, jako wzorami. Na poczatek nie wchodz mocno w grafike i efekty, gdyz to zajmuje sporo miejsca na serwerze a i wolno otwieraja sie strony co zniecheca internautów. Jak masz pytania pisz beda darse podpowedzi, sugiestie. Strone morzesz stwarzyć w notatniku, ale po co skoro sa darmowe narzedzia tu masz kilka z nich http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=22 |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Tue Feb 15, 2005 9:57 am Temat postu: wyjaÅ›nienie |
|
|
Rzeczywiście pojawił się problem ze złym adresowaniem informacji o odpowiedzi na FORUM (dopisywanie parametrów liczbowych do adresu). Wspominał mi już o tym również Waldek Jest to związane z przeniesieniem Forum na nowy serwer. Standardowo Forum wymaga instalacji na serwerze. Ja natomiast poszedłem na skróty by zostawić to co już było i całe forum przekopiowałem, zmieniając niektóre parametry startowe. Jak się okazuje nie wszystko działa, jak powinno. Będę szukał błędu. Za utrudnienia PRZEPRASZAM.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
KarolDC Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Feb 15, 2005 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Jeżeli masz ustawioną domyślną stronę startową MEN w IE pod przyciskiem WSPARCIE są Æwiczenia z HTML. Uważam, że są dobre i można czegoś się nauczyć. Alibaba ma rację to co jest proste to nieznaczy złe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|