Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
15-latek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Oct 17, 2007 7:02 pm Temat postu: IV DolnoÅ›lÄ…ski Zjazd Użytkowników Macintoshy w Edukacji |
|
|
Kilka dni temu otrzymałem od pani Maryli Siegieńczuk majla z informacją o IV dolnosląskim zjeździe użytkowników makówek. Termin: 26-27 X 2007 (a więc już niedługo, rejestracja do 21 X), miejsce: Wałbrzych. Wadą jest brak noclegów, wszytskie zostały juz zarezerwowane Częściowo uczestniczyłem w III zjedzie jestem bardzo zadowolony. Mogę również udzielić bliższych informacji o Wałbrzychu na PW (edukuję się w tym mieście od 3 lat). Szczegóły: http://www.wch3lo.webd.pl/4zjazd/index1.html. Zapraszam, może w końcu spotkam kogos z KOPI na swoim terenie _________________ "Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside"|Linux register user 408686 |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Oct 19, 2007 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Tak się składa, że ja też tam będę (przynajmniej tak jest zaplanowane)
Właśnie zabieram się do przygotowań _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirek Administrator
|
Wysłany: Fri Oct 19, 2007 8:22 pm Temat postu: odp |
|
|
Jacku byłbym wdzięczny za relacje ze zjazdu no i może jakiś matriał. Miłośników Maców u nas nie brakuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Oct 20, 2007 9:59 am Temat postu: |
|
|
Dla "podniesienia ciśnienia" 26 X przewidziana jest światowa premiera systemu Mac OS X 10.5 czyli Leoparda ale jestem przekonany, że w Wałbrzychu też będzie pokazywany Leopard, jednak ze względu na różnice czasu ... to my w Polsce będziemy mieli wcześniej _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacko Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Oct 28, 2007 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Nie byłem na pierwszej części ale z tego co wiem nie było specjalnej prezentacji Leoparda - tylko ogólniki (ale na jednym komputerze był zainstalowany). Natomiast jako relację przytoczę posta jednego z uczestników wysłanego na listę mac_edu_list@eduapple.pl
Cytat: | Witam,
chciałbym sie podzielić kilkoma spostrzeżeniami i uwagami o zjeździe.
Na początek bardzo dziękuję organizatorom za możliwość wzięcia udziału w Zjeździe. Wykonali ogromną pracę i podziwiam ich, że w nawale szkolnych obowiązków chce im się jeszcze robić coś dodatkowo dla innych zwykłych nauczycieli. Zajęcia i atmosfera bardzo mi się podobała. Tematyka też bardzo ciekawa. Serdeczne dzięki dla edukatorów za ciekawe wykłady i warsztaty. Mogę sobie czytać forum maczkowe o problemach z internetem i Hektorem, ale warsztaty Adama i Grzegorza wyjaśniły dużo więcej niż posty na forum. Tak samo zajęcia o podcastach, tworzeniu filmów i stron WWW też super. Dostałem mocnego kopa motywującego do pracy na Macach (do tej pory większość zajęć prowadzę na PCtach - ukończyłem kilka kursów dla opiekunów w Warszawie i Wrocławiu) - teraz myślę o ukończeniu kursów dla opiekuna pracowni Mac'owej.
Fajnie, że od czasu do czasu można w takich zajęciach wziąć udział i czegoś nowego się nauczyć. Pomysł z płytką też trafiony w "dziesiątkę", szkoda że nie udało się zebrać prezentacji lub dokumentacji zajęć od wszystkich prowadzących zajęcia. Ale może na następnym zjeździe wszyscy edukatorzy się zmobilizują i prześlą wcześniej organizatorom materiały.
To tyle na gorąco - pozdrawiam wszystkich Mac'owców a organizatorom życzę wytrwałości i ciekawych pomysłów.
Ci którzy nie przyjechali - niech żałują...
Jacek Wojtaniec - ZS5 Wałbrzych | Na stronie zjazdowej jest link do krótkiej relacji filmowej i fotograficznej. Mi osobiście najbardziej podobała się prezentacja nowego ADE Roberta Celucha na temat Apple Remote Desktop - była najbardziej w applowskim stylu. Sam też nie mogę narzekać, ponieważ zarówno moje prezentacje jak i zajęcia warsztatowe wzbudzały duże zainteresowanie. (przynajmniej takie miałem wrażenie ) _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
|
|