Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Leszek Misiuk Moderator
|
Wysłany: Sun Apr 22, 2007 4:17 pm Temat postu: Uwagi do pracowni |
|
|
Napewno każdy z nas bedzie miał jakies uwagi co do funkcjonowania sprzętu jak i do oprogramowania. Myślę, że warto stworzyć wątek gdzie będziemy o nich pisać.
Rozpocznę może od pomysłu filtrowania stron internetowych. Jakie macie uwagi co do Hektora?. Domyślnie zablokowane prawie wszystko. Czy są jakieś wytyczne co do ustawień tego programu? _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej
KOPI |
|
Powrót do góry |
|
|
Leszek Misiuk Moderator
|
Wysłany: Sun Jul 01, 2007 8:34 pm Temat postu: Cisza |
|
|
A tu cisza. Czyżby się nic nie działo w tych pracowniach? Może podzielmy się jak nie rozwiązaniem problemów to może ciekawostami. Chętnie podzielę się doświadczeniem uruchomienia Windowsów na Macintoszu. Chodzą mi Windows XP i Windows Vista. Dziciaki w szkole są trochę zaskoczone a tak na prawdę widzą co może Maczek. No jest mały minus jak na początek. Wydaje mi sie że mogły by miec RAMu 1 GB do tej zabawy.
I tak przy okazji dostałem gratiis do pracowni polonizator do wersji 10.4.9 a teraz czekam na nową wersję 10.5 _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej
KOPI |
|
Powrót do góry |
|
|
Alibaba Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jul 04, 2007 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Leszku mam smutną wiadomość nie będziemy mieli możliwości aktualizacji na 1.5. Nawet pracownie z roku 2007 tez będą miały tygrysa. Sa to informacje z władz Sadu na spotkaniu w Ostrudzie |
|
Powrót do góry |
|
|
ligan Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jul 05, 2007 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie toczy się procedura dostaw komputerów z edycji 2007.
Do końca lipca komputery staną na swoich miejscach.
W planach mam zintegrowanie Mac OS X Serwera 10.4 i komputerów w centrum multimedialnym. Chodzi mi tu o konta, katalogi domowe.
Nie mam serwera na Windows. Podobno Mac Serwer da radÄ™...
Próbował już ktoś? _________________ Zespół Szkół
Gryfino |
|
Powrót do góry |
|
|
Maciek Administrator
Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Jul 05, 2007 8:12 pm Temat postu: |
|
|
A centrum multimedialne na windowsach? Bo chyba innych nie ma w tym, co szkołom oferują? Zatem serwer będzie jedynie udostępniał net, i z tym zadaniem sobie na pewno poradzi. _________________ Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
|
Leszek Misiuk Moderator
|
Wysłany: Tue Jul 10, 2007 5:55 pm Temat postu: Aktualizacje |
|
|
Alibaba ja mam informacje z SADu że bedziemy mogli za niedużą odpłatnością. Zobaczymy ja się pokażą systemy w sprzedaży. _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej
KOPI |
|
Powrót do góry |
|
|
|