Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Jan 29, 2007 6:46 pm Temat postu: szukam program do bezpiecznego korzystania z internetu |
|
|
Oto treść listu, który trafił do mojej skrzynki:
Witam, szukam program do bezpiecznego korzystania z internetu przez uczniów. mam w pracowni system Mac OS9. Nie uda;o mi się zainstalować Beniamina. Pozdrawiam. Publiczne Gimnazjum w Szymbarku.
Danuta |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacko Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon Jan 29, 2007 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Dziwne, że opiekun pracowni macowej nie szukał pomocy na mac_edu_list http://edu.apple.pl/pipermail/mac_edu_list/ ale cóż postaram się pomóc. Na pewno nie da rady zainstalować Beniamina, bo to nie na tą platformę cóż zatem zostaje ... W nowych systemach z rodziny Mac OS X do filtrowania treści można zastosować squida (ale są i inne) natomiast w systemach starszych np. Mac OS 9 można zastosować wyszukane na www.versiontracker.com KidsGoGoGo http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/12721 (shareware) _________________ "Think Different" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Jan 29, 2007 9:46 pm Temat postu: |
|
|
O bożesz ty mój..
W ciągu ostatnich miesięcy udowadniano setki razy, że to jest badziewny i durny program, czyżby ten ktoś nie czytywał wirtualnej polski, ani onetu? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leszek Misiuk Moderator

|
Wysłany: Tue Jan 30, 2007 9:36 am Temat postu: Program |
|
|
Jacko nie dziw się że zdarzają się takie zachowania, w pobliskiej szkole była pracownia na Macach jedyna w naszym regionie (Sztum) to po zmianie opiekuna stoi teraz w kartonach a jej miejsce zajęły PCety- wystarczyło zmienić nauczyciela. Nadal powtarzam- edukacja informatyczna nauczycieli a zwłaszcza opiekunów pracowni _________________ Opiekun szkolnej pracowni internetowej
KOPI |
|
Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Tue Jan 30, 2007 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Maciek napisał: | O bożesz ty mój..
W ciągu ostatnich miesięcy udowadniano setki razy, że to jest badziewny i durny program, czyżby ten ktoś nie czytywał wirtualnej polski, ani onetu? |
Może na swoim komputerze też zainstalował sobie beniamina i nie mógł...  _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
 |
|