Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AndrzejM Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Sep 25, 2006 8:48 pm Temat postu: PROZYCJE PROGRAMÓW NARZÊDZIOWYCH DLA LAIKÓW ! |
|
|
WITAM !
Mam problem. Proszę o podpowiedź .
Z polecenia Pani Dyrektor mam przekazać modyfikacje strony szkolnej jednej z pań - prawdopodobnie sekretarce. Kobieta jest chętna do pracy Twierdzi , że kiedyś robiła to ( o ile sie zorietowałem to robiła to w jakimś narzędziu ale do stron w html tylko ).
Hmm . Sciagnałem program Dreamweaver w wersji trial . Podoba mi sie . Jest w angielskim - dla mnie nie problem . Ma dużo opcji . Także dla stron dynamicznych . W pHP nie problem w nim cos zrobic .
Moze macie jakies inne propozycje . Bo w Dream.... nie widze możliwośći jej przekazania ))) Dodaje , że strona jest w PHP i Html. Tworzona jest dynamicznie .
pzdr Andrzej |
|
Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Mon Sep 25, 2006 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Pod windowsa:
zajÄ…czek.
Korzystałem długi czas, na prawde super narzędzie. Bez zbędnych kilaczy.
Skoro ma prowadzic strone na php nie moze uzywac klikadeł.
Pozdrawiam _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Sep 26, 2006 9:31 am Temat postu: odp |
|
|
1. Notatnik
2. PajÄ…czek
3. Nvu
4. FCKEditor |
|
Powrót do góry |
|
 |
zondal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 28, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Piszesz, że strona jest w php, więc pewnie masz i bazę mysql... albo może mieć Trudno po tym co napisałeś ocenić możliwości Pani ale może wartoby zastanowić się nad jakimś CMSem... To idealne rozwiązanie - proste, ładne i skuteczne
Pozdro! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sun Oct 01, 2006 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Zondal - Pani sie chwaliła , że kiedys takie strony modyfikowała . Ale niestety nie mogę od niej wyciągnąć jakim narzędziem ( może Frontpage ) . Z tego co sie dowiedziałem z innych źrodeł to tamte strony były statyczne . Więć nie ma porównania .
Mirek chyba wypróbuje wszystkie narzędzia , może dodam też zajączka )) ale w notatniku chyba nie uda mi sie Pani sekretarki nauczyć )))) . Po prostu pokaże jej alll w/w a niech samam wybiera .
pzdr Andrzej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Oct 02, 2006 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Andrzej, a co to za strony? Bo jeśli php, to takie edytowanie może tylko rozwalić wszystko. Może to jest jakiś cms? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sun Nov 19, 2006 11:36 pm Temat postu: Re MAciek |
|
|
Maciej strona jest głównie w php.Teraz zmieniam serwer ( też na linuksowy ) Choć to nie temat na ten post - ale zacząłem pracować w programie Macromedia Dreamweaver 8. Na początek trial ale mam juz pełną wersje ( płatna ) . Dotychczas jestem zadowolony. Ale nie nadaje się dla sekretarek. Szukam, ale chętnych do edycji naszej strony wśród uczniów. Mam nadzieję kogoś znależć. ))))) Obecna strona nie używa cms . Ale myślę o tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|