Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zondal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 25, 2006 3:41 pm Temat postu: Dobry hosting |
|
|
Witam,
Chcę podrzucić temat w którym będziemy mogli się wymieniać poglądami dotyczącymi miejsc, gdzie umieścić stronkę www.
Proponuję, aby pominąć w tym wątku kwestie własnego serwera - niezależnie od systemu. Z praktyki wiem, że 100, 200 a nawet 300 zł w skali roku jest do przełknięcia dla wielu szkół w zamian za ładną wizytówkę placówki.
Moja szkolna strona przeszła przez kilka serverów. Obecnie jest na http://superhost.pl za 300 zł/rok 30GB przestrzeni, wiele baz danych i nieograniczona liczba kont e-mail jest nie do pogardzenia. To tylko niektóre usługi tego hostingu.
Najważniejsza chyba jest jednak pomoc w gardłowych sprawach. Na Superhost.pl możecie na to zawsze liczyć. Darmowa (0800) infolinia to też atut przemawiający za. Korzystałem z niej kilkakrotnie, zawsze z pozytywnym skutkiem.
Jak to chodzi? Zobaczcie sami: http://gim.warlubie.pl
Polecam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu May 25, 2006 6:15 pm Temat postu: |
|
|
jesli jestes klientem firmy progman przysluguje ci bezplatne miejsce na serwerku w domenie eduforum.pl.
...czyli u mnie
--
r |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacko Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu May 25, 2006 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Szkoły makowe mogą za darmo umieszczać swoje strony na serwerze [url]edu.apple.pl[/url] ja (moja szkoła) mam tam obecnie ok. 3 GB danych (kilka tysięcy zdjęć kilkadziesiąt filmików) wkrótce będziemy mieć DSL i jak tylko dotrze nowa pracownia (EFS 2005) wraz oprogramowaniem serwerowym będę stawiał serwer w u siebie szkole .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krystian Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri May 26, 2006 6:36 pm Temat postu: |
|
|
polecam [url]ovh.org[/url] na male stronki super bo 60mb za 0.00 zl
przepraszam ze bez polskich znaczkow ale od wtorku jestem jedno - leworeki :( _________________ Pozdrawiam,
Krystian |
|
Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Sat May 27, 2006 1:55 am Temat postu: |
|
|
www.webd.pl -> Prosto, bardzo tanio, szybko i przyjemnie.
Nie potrzebuje żadnego wsparcia technicznego.
www.lap.pl -> Najszybsze serwery jakie spotkałem. Po prostu genialne.
Próbkę bedzie można zobaczyć już niedługo, jak skończymy www.gojob.pl
Pozdrawiam _________________ Jakub Cichocki | cogitech group |
|
Powrót do góry |
|
 |
Platyna Gość
|
Wysłany: Tue Dec 19, 2006 5:20 am Temat postu: |
|
|
Mogę pohostować non profitowe stronki u siebie - http://platinum.linux.pl/ nie generują one znowuż tyle ruchu. PHPMyAdmina trzeba sobie samemu zainstalować. Miejsce na dysku...cóż, quoty nie ma, wystarczy zadeklarować zużycie.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wed Jan 23, 2013 11:38 pm Temat postu: |
|
|
Osobiście polecam hosting na www.linuxpl.com
Wybrane zalety już przy pakiecie za 50 pln /rok:
- Dowolna ilość subdomen
- Dowolna ilość kont e-mail
- Dowolna ilość baz MySQL
- Backup danych i baz
- Dowolna ilość kont FTP
- Administracja bazami MySQL przez PhpMyAdmin oraz Chive
- Czytanie poczty przez WWW (Squirrel,roundcube,atmail,horde)
- Panel administracyjny po polsku!
Trzymam tam 3 strony (od prawie 7 lat) awaria tylko 1 - trwała 2 dni :) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaziq Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon May 13, 2013 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja prywatnie mam stronę także w linuxpl.com i w ionic.pl. Są to małe strony, tak więc nie ma żadnych problemów. Dzisiaj oferta hostingów jest bogata, za kilkadziesiąt złotych można mieć konto z dobrymi parametrami. Pytanie tylko jak to sobie poradzi w przypadku większej liczby odwiedzin. Transfer może nie wystarczyć, nie mówiąc o wydajności w przypadku wielu jednoczesnych połączeń do bazy. W takim przypadku trzeba wybrać nieco droższe opcje np nazwa.pl ma moim zdaniem korzystną ofertę na rynku polskim, stawiałem tam niedawno znajomemu sklep i forum, na razie nie ma żadnych problemów. Ewentualnie zastanowić się nad własnym serwerem, ale to już kosztuje nieco więcej pieniędzy i wymaga opieki administracyjnej. _________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. - Stanisław Lem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon May 13, 2013 10:50 pm Temat postu: |
|
|
Osobiście uważam, że linuxpl.com ma najlepszą ofertę na rynku i najstabilniejsze serwery. Problem z wieloma zapytaniami do bazy nie stanowi problemu. _________________ PAMIĘTAJ ABY KLIKNĄĆ "POMÓGŁ" - ZBIERAM PUNKTY ;) DZIĘKI!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaziq Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue May 14, 2013 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie mówię, że stanowi problem w którymś z konkretnych hostingów. Aczkolwiek kiedyś miałem konto hostingowe za jakieś 50 zł rocznie w jednej z firm i gdy strona wskoczyła wysoko w google na popularne frazy to zrobił się problem. Transfer nie był wykorzystany, a strona wczytywała się bardzo wolno. Nie twierdzę, że tak jest w linuxpl.com. Tylko ogólnie mówię, że wartość hostingu należy oceniać dopiero jak się ma konkretną stronę z ruchem i rozbudowaną bazą.
Kiedyś, nie wiem czy tak jest obecnie, popularnością cieszyły się hostingi z allegro za 10-20 zł. Miały super parametry, wysoki transfer, ale jak ktoś wrzucił "konkretną" stronę i pojawił się ruch, to wtedy można było zobaczyć wartość takiej oferty Mój kolega się mocno zdziwił, ile jest warty taki hosting. _________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. - Stanisław Lem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|