| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| mg_sl Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Sun Nov 06, 2005 1:41 am    Temat postu: Tematyka spotkania w SÅ‚uspku |   |  
				| 
 |  
				| W połowie stycznia 2006 planowane jest spotkanie KOPI w Słupsku. Jednym z poruszanych tematów ma być zatosowanie komputerów Apple w szkolnych pracowniach komputerowych. Wdzięczny będe za każde propozycje dotyczące tej tematyki. W spotkaniu najprawdopodobniej wezmą udział osoby zajmujące się tymi problemami od lat. Możliwe jest także zaproszenie generalnego dystrybutora komputerów firmy Apple na Polskę. Propozycje mogą dotyczyć dowolnej tematyki związanej z pracowaniami opartymi na Macintoshach |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Alibaba Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Sun Nov 06, 2005 12:12 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Jestem zainteresowany, tylko ta odległośc? Mamy dostac pracownię macka a nie miałem z tym sprzxetem do czynienia. |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Mirek Administrator

| 

|  Wysłany: Sun Nov 06, 2005 8:57 pm    Temat postu: odp |   |  
				| 
 |  
				| Niewątpliwie pytań powinno być sporo, gdyż wiele szkół czeka w kolejce za tym sprzętem. Co interesuje potencjalnych szczęśliwców: 
 1. Zasady przydzielania pracowni
 2. Parametry techniczne sprzętu
 3. Warunki i możliwości w zakresie szkoleń
 4. Terminy.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Krystian Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Mon Nov 07, 2005 9:53 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| z tego co wiem na maczkach odpala sie XP jako wirtualPC więc do pełni szczęścia trzeba by z boczku zainstalować tam jakąś dystrybucję z pingwinem |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Mirek Administrator

| 

|  Wysłany: Sun Dec 04, 2005 11:25 pm    Temat postu: termin |   |  
				| 
 |  
				| Informacja od Michała ze Słupska: 
 W dniach 25 -26 lutego 2006 odbędzie się konferencja metodyczna
 organizowna przez MODM w Słuspku. Wsparcia udzielają Klub Opiekunów
 Pracowni Komputerowych, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Słupsku,
 II Liceum Ogólnokształcące w Słupsku. Tematyką spotkania będzie
 zastosowanie komputerów firmy Apple (Macintosh) w szkolnych pracowniach
 komputerowych. Przewidzane są także zajęcia związane z zarządzaniem
 serwerem SBS oraz tworzenie dynamicznych stron internetowych z
 wykorzystaniem CMS. Wszystkich nauczycieli zainteresowanych spotkaniem
 prosimy o wypełnienie formularza rejestracyjnego. Bliższe informacje już
 niebawem.
 Informacje na bieżąco są aktualizowane na http://www.zsp2.civ.pl tam też można się
 zarejestrować.

Prosimy o uwagi dotyczÄ…ce np. terminu itp.
 Informacja dla członków KOPI będzie przekazana również drogą pocztową.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Leszek Misiuk Moderator

| 

|  Wysłany: Mon Dec 05, 2005 12:04 pm    Temat postu: Termin |   |  
				| 
 |  
				| Rozmawiałem już z Michałem o terminie i mam pewne obawy co do częstotliwości naszych spotkań. Na początku kwietnia mamy zawsze spotkanie u Mirka w Kęsowie czyli praktycznie za miesiąc od spotkania w Słupsku. Trochę mało czasu. Proponowałem termin -początek ferii zimowych. Nie trzeba będzie się spieszyć do domu w niedzielę.
 Kolejne pytanie to koszty uczestnictwa w spotkaniu.
 Co do programu to myślę, że tematyka róznoległa do pracowni na sbsie ewentualnie jakieś rózniece między tymi pracowniami.

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| mg_sl Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Mon Jan 09, 2006 10:31 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Witam wszystkich. jak już wcześniej pisalismy w dniach 25-26 lutego odbedzie się spotkanie dotyczace pracowni Macintoshowych w naszych szkołach. Odnosząc sie do uwagi Leszka na temat terminu spotkania mogę napisać tylko tyle, że wydaje mi się iż jest to optymalny termin, gdyż będziemy po zakończeniu I semestru, a poza tym nie chcieliśmy z Maćkiem psuć nikomu ferii naszym spotkaniem. Tematyka bedzie zróżnicowana więc myślę, że nie będzie przeszkadzała w organizacji spotkania u Mirka w Kęsowie. Szczegółowe informacje znajdziecie na stronie mojej szkoły zsp2.civ.pl oraz na stronach KOPI. W razie wątpliwości proszę o maila na adres mg_sl@o2.pl
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Maciek Administrator

| 

|  Wysłany: Mon Jan 09, 2006 4:47 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Osobiście sugeruję wszystkim przyjazd. Słupsk to miła wieś  a okazja poznania nowego typu sprzętu i nowego systemu dla nauczyciela informatyki powinna być priorytetem  _________________

Belfer.one.PL 
   Autorski Przewodnik Kulturalny
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Mirek Administrator

| 

|  Wysłany: Mon Jan 09, 2006 10:13 pm    Temat postu: odp |   |  
				| 
 |  
				| Zdecydowanie popieram |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: Sun Feb 26, 2006 7:48 pm    Temat postu: Nowy system |   |  
				| 
 |  
				| Szkoda, że do spotkania nie doszło. Liczyłem, że w końcu zobaczę to "cudo" Mam dostać nową pracownie na Macach i napewno jak tylko ją poznam zaraz się z Wami podzielę. Myślę, że zanjdzie się więcej chętnych aby podzielić się swoimi doświadczeniami z pracy w tych prcowniach. Jak w tym roku ją otrzymam to na spotkaniu jesiennym napewno będzie mozna popracować na tym sprzęcie. (Tylko czy ją dostanę??. Jak by ktoś coś wiedział o instalowaniu tych pracowni to proszę o info. Wiem, że jeszcze przetargów nie ogłoszono więc liczę na przyszły rok
  ) _________________
 Opiekun szkolnej pracowni internetowej
 KOPI
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Alibaba Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Tue Feb 28, 2006 10:51 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Leszek tydzień temu wróciłem ze szkolenia D1 administratorów i jestem oczarowany. Próbowalismy zawiescić to cudo i nie udalo sie. Pracuje w czasie rzeczywistym i stabilnie. Instalacja programów niezmiernie prosta chwyć i upuśc gdzie ma byc zainstalowane. Naprawa systemu to połaczenie 2 kompów za pomoca kabla iee1394 i przeniesienie systemu z kompa na kompa. Zabezpieczenia prostrze jak w sbs i chyba bardziej przyjaźne, bo mniej zakladek trzeba poustawiać by chodzilo. Podgląd i rozsyłanie ekaranu nauczyciela podobny do vnc nie był testowany przy połaczeniu radiowym a jedynie za pomocą sketki ale dzialało sprawniej jak w sbs. Podobne odczucia mieli nauczyciele którzy byli na M byli zachwyceni nawet 1 malkontentka krórej wszystko nie pasi. Jedyna  niedogodnoć to od noawa nauka nowych programów i innej logiki dzialania., no i  brak programow dodatkowych a zwłąszcza ceny tych co bedziemy chcieli dokupić.  Przetarg nie został jeszce ogłoszony i na sbs,  a  SAD - przedstwiciel aple zapewnił ze 2 tygodnie po uprawomocnieniu sie przetargu pracownie bedą w szkołach.  NA spotkaniu był kolega ze  szkoły muzycznej w Bydgoszczy która otrzymała te cuda w ramach projektu 2004. Był zadowolony bo na sbs w szkole muzycznej ne nawojowali by za bardzo. |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: Wed Mar 01, 2006 7:58 am    Temat postu: Grupa |   |  
				| 
 |  
				| Widzę, że tych pracowni zaczyna przybywać i są one praktycznie bezawaryjne (no chyba, że prądu zabraknie). W związku z tym mam nadzieję, że od września powstanie nowa grupa użytkowników Appla i będzie się ona rozwijała jak sbsa. Chyba pora rozpocząć "zwoływanie" opiekunów do współpracy i wymiany doświadczeń oraz pisania opracowań dotyczących tych pracowni. _________________
 Opiekun szkolnej pracowni internetowej
 KOPI
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |