|
KOPI Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
firemanwest Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 07, 2014 2:13 pm Temat postu: Dell optiplex755 i c_20127.nls Problem z InstalacjÄ… sys. op |
|
|
Witam
Dokupiłem do mojej pracowni maszynki dell optiplex 755.
Od samego początku był problem z Instalacją WinXP z serwera SBS przez sieć ponieważ był brak sterownika karty sieciowej
Przekonwertowałem 2 lustra w SBS na WIM (xp sp2 + aplikacje), dodałem do "Obrazów instalacji" do katalogu "ImageGroup1" i dorzuciłem obraz rozruchowy "Win7".
Uruchamiam stacje uczniowską F12, Start instalatora win7, wpisuje login hasło dostępu do SBS, i wybieram jeden z obrazów luster przekonwertowanych na WIM i dodanych do ImageGroup1,
rusza kopiowanie plików systemy Windows, rozpakowywanie plików i przy instalowaniu funkcji po ok 2 sek wyskakuje okno z odliczaniem ze komputer musi się ponownie uruchomić, po uruchomieniu standardowe okno ładowanie systemu WinXP, potem okno z napisem czekaj i....
wyświetla się okno ze brak pliku "c_20127.nls" i mysz zawieszona klawiatura również nie działa(oba urządzenia USB).
ma ktoś pomysł
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Fri Mar 07, 2014 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Może coś da obejście problemu opisane tutaj.
Generalnie, należy odchodzić od XP (kończy się wsparcie). Trzeba było kupić maszynki z Win 7. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|