Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Radoek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 06, 2012 12:56 pm Temat postu: Aktywacja klucza na stacjach uczniowskich |
|
|
Witam
Od pewnego czasu (po instalacji serwera z płyt jesień 2007/ wiosna 2008) borykam się z następującym problemem: co 30 dni na stacjach uczniowskich pojawia się komunikat o aktualizacje licencji (wpisaniu klucza produktu). Niestety nawet po ręcznym wpisaniu klucza znajdującego się na kompie weryfikacja się nie udaje, nie można się połączyć z witryną Microsoftu (inne strony bezproblemowo)
Przez to muszę co miesiąc przeinstalowywać stacje uczniowskie. Jaka może być tego przyczyna? Proszę o pomoc. _________________ rp |
|
Powrót do góry |
|
|
Napinator Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 06, 2012 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Jaki system ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Radoek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 06, 2012 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Vista
mała poprawka do postu, automatyczna aktywacja się nie udaje. Przed chwilą wpisałem ręcznie klucz , który jest naklejony na stacji i poszło. Ale przecież nie o to chodzi. _________________ rp |
|
Powrót do góry |
|
|
drops81 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 06, 2012 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Może zdejmie Pan blokadę dysku i wpisze ten klucz przy następnym wołaniu. _________________ Michał |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Radoek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Nov 08, 2012 11:56 am Temat postu: |
|
|
Nie chodzi mi o to, aby wpisywać klucz na każdym komputerze, myślę, że problem leży w serwerze. Do tej pory było OK, licencje wpisane na serwerze załatwiały problem, teraz jest tak jakby system nie przyjmował licencji zbiorczych (5 + dodane ręcznie 5) _________________ rp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wed Nov 14, 2012 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Ale licencje CAL (wpisywane na serwerze) nie mają nic wspólnego z kluczem wymaganym do aktywacji systemu :) |
|
Powrót do góry |
|
|
|