Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
topos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 25, 2012 9:11 am Temat postu: Java - problem na stacjach roboczych |
|
|
Witam serdecznie. Od dłuższego czasu czytuję forum KOPI, wiadomości tu zawarte bardzo pomagają w administrowaniu pracowniami w szkole. Mam jednak problem na rozwiązanie, którego nie mogę znaleźć opisu.
Charakterystyka pracowni: Serwer SBS kolekcja jesien2007/wiosna2008, stacje robocze WinXP Prof instalowane z obrazu na serwerze.
Problem dotyczy witryny szkolnej, jest ona umieszczona na zewnętrznym serwerze (hosting na cba.pl), witryna jest postawiona na Joomla! 1.5.21, galeria pracuje na Phoca Gallery 2.7.8. Kiedy chcę dodać zdjęcia do galerii korzystam z JavaUpload. I tu jest problem. Pliki nie są ładowane na stronę kiedy pracuję na stacji roboczej. Kiedy próbuję dodać zdjęcia i korzystam z serwera wszystko jest w porządku. Myślę, że problem tkwi w regułach ISA, ale nie wiem dokładnie gdzie. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym problemem. |
|
Powrót do góry |
|
|
smali Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 25, 2012 9:53 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Trzy pytania.
1. Czy zdjęcia ładują się na serwer cba.pl (widzisz postęp w przesyłaniu plików)?
2. Czy aplet Java uruchamia się na stacjach roboczych? (ikona Java w zasobniku systemowym, logo Java widoczne na stronie ładowania zdjęć z widocznym paskiem postępu, lub okręgiem wokół tego logo).
3. Czy zdjęcia ładujesz ze stacji roboczej z konta mającego uprawnienia administratora?
Na poczÄ…tek zacznij od uaktualnienia Javy na stacji.
Pozdrawiam,
Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
|
topos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 25, 2012 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za szybką reakcję na mój problem.
W odpowiedzi na postawione pytania:
ad. 1. Sytuacja wygląda tak, pokazuje się pasek ładowania plików i pokazuje się komunikat (na pasku) "oczekuję na odpowiedź z serwera" i tak sobie jest, wisi ... na tym kończy się upload plików.
ad. 2. Tak, ikona pojawia siÄ™ w zasobniku systemowym i aplet jest uruchamiany.
ad. 3. Tak. Jestem na koncie administratora. |
|
Powrót do góry |
|
|
smali Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 25, 2012 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Sprawdzałeś może jak zachowuje się upload kiedy zamiast Javy używasz np. Flasha? |
|
Powrót do góry |
|
|
topos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Oct 25, 2012 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Tak sprawdzałem, to było jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie komunikatów, ale też był problem z komunikacją z zewnętrznymi serwerami. Jutro podam dokładnie jaki to był komunikat. |
|
Powrót do góry |
|
|
topos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Oct 26, 2012 1:17 pm Temat postu: |
|
|
No więc ... sprawdziłem jak działa Flash Upload. Pojawiają się dwa przyciski Browse Files i Start Upload, kliknięcie dowolnego nie wywołuje żadnej akcji na komputerze. Czyli ... Flash Upload nie działa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|