Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusek3 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Sep 26, 2012 7:21 am Temat postu: Antywirus GDATA |
|
|
Witam wszystkich! Zapupiłem nowego antywirusa GDATA a kontretnie G Data Pakiet Szkoła MIX Plus, który ma wersje wolnego stanowiska i sieciowego - BUSSINES 11. Przy instalacji wszystko poszło ok ale nie mogę zalogować się na konsolę zarządzającą bo złe jest hasło a użytkownik SBSMENIS\Administrator. Instalacje oparłem na bazie danych w SBS 2003 (lato 2004). Przypuszczam, że serwer SQL jest za stary bo jak przeczytalem w instukcji program współpracuje z wersjami 2005 (nie mniej żadnego komunikatu nie było). Zastanawiam się czy zainstalowac i
skonfigurowac program Microsoft SQL Express. Czy ktoś miał w tym względzie doświadczenie i może podzieli się nią.
Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Wed Sep 26, 2012 7:37 am Temat postu: |
|
|
Instalowałem zawsze na istniejącej bazie i nie było żadnych problemów. Z tym, że mam edycję 2007/2008. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
|
PiotrT Moderator
Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Sep 27, 2012 5:08 pm Temat postu: |
|
|
a sprawdź: login administrator - hasło - pozostaw puste |
|
Powrót do góry |
|
|
rufusek3 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Oct 01, 2012 10:45 am Temat postu: |
|
|
Tą wersję też próbowałem. Na razie wszystko odinstalowałem. Próbuję na stanowiskach tylko ale tutaj też problem bo problem z do serwerów aktualizacji. Przypuszczam, że należy ustawić dostęp na ISA serwer. Ktoś już to robił?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|