Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Router - brak synchronizacji

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
darecki30
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 03, 2012 3:52 pm    Temat postu: Router - brak synchronizacji Odpowiedz z cytatem

Router Vigor 2710n i brak synchronizacji

Witam,
mam problem z w/w sprzętem. w pracy mieliśmy przepięcie i jak to zwykle bywa nastąpiła awaria faksu, telefonu również vigora 2710n. Zmieniłem router na jakiś stary a vigora zabrałem do domu. W domu wgrałem nowe firmware, router odpalił i pracował normalnie przez kilka dni. W pracy mam Neostradę (20Mb) a w domu Netię (2Mb) na łączu TPSA (orange). Po powrocie do pracy router nadal się nie synchronizuje tzn łączy się na ułamek sekundy ale po chwili rozłącza.
Jak to wytłumaczyć? Czy możliwe jest tylko częściowe nadpalenie modemu?
Za każdą podpowiedź z góry dziękuję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Mon Sep 03, 2012 6:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może należałoby sprawdzić linię telefoniczną? Czy telefon do niej podłączony działa poprawnie?
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Sep 04, 2012 7:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brak synchronizacji. Dzwoń do TEPsy i powiedz, że router wdzwania się na kilka sekund potem zrywa. Moim zdaniem ma na to wpływ zbyt duża odległość od centralki albo cię przepieli w inne(gorsze) miejsce. Pewnie tepsa coś w kablach namieszała. Dzwoń i wyjaśniaj.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: