|
KOPI Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomekk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon May 16, 2011 11:27 am Temat postu: Instalacja serwera, i co potem ? |
|
|
Witam!
Przeglądałem to forum już wielokrotnie, ponieważ nie miałem nigdy wcześniej styczności z SBSem wiele wątków mi pomogło. Teraz muszę przeinstalować pracownie i mam parę pytań na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Mianowicie:
Zainstalowałem serwer zgodnie z instrukcją. Z pierwszej płyty trwało to ok 4 godziny, z drugiej około 2h. Rozumiem że najpierw instalował się Serwer (pierwsza płyta) a druga ? obrazy stacji roboczych ? Czy po instalacji serwera muszę instalować oddzielnie wszystkie stacje robocze ? Czy po prostu podpinać je pod domenę ?
Dziękuję za pomocne rady. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Mon May 16, 2011 11:42 am Temat postu: Re: Instalacja serwera, i co potem ? |
|
|
Tomekk napisał: | ZainstalowaÅ‚em serwer zgodnie z instrukcjÄ…. Z pierwszej pÅ‚yty trwaÅ‚o to ok 4 godziny, z drugiej okoÅ‚o 2h. Rozumiem że najpierw instalowaÅ‚ siÄ™ Serwer (pierwsza pÅ‚yta) a druga ? obrazy stacji roboczych ? | Niekoniecznie. Obrazy stacji po prostu siÄ™ kopiujÄ…. Co po kolei sie instaluje to można, o ile dobrze pamiÄ™tam, przeczytać z pliku doc zamiszczonego na pierwszej pÅ‚ycie. Tomekk napisał: | Czy po instalacji serwera muszÄ™ instalować oddzielnie wszystkie stacje robocze ? Czy po prostu podpinać je pod domenÄ™ ? | To zależy od Ciebie. JeÅ›li masz systemy na stacjach w dobrym stanie, to wystarczy je dodać do domeny. Najlepiej, np. gdy przygotowujesz pracowniÄ™ na nowy rok szkolny, przeinstalować stacje z serwera. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|