Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Apr 18, 2011 8:16 am Temat postu: Koniec gwarancji, koniec zapasów pÅ‚yt głównych IPAT |
|
|
Kilka dni przed zjazdem w Kęsowie miałem w pracowni edycji 2008 dość poważną awarię. Przepięcia energetyczne spowodowały uszkodzenie płyt głównych serwera i klienta. Nalażało w pośpiechu przywrócić sprawność sieci lokalnej. Sprzęt mojej pracowni ma gwarancję do czerwca tego roku. Zadzwoniłem do Konceptu w Krakowie i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że firma nie posiada już płyt Intela z IPAT. O ile dla serwera nie stanowi to wielkiego problemu o tyle dla klienta, to spore wyzwanie. Przedstawiciel firmy zaproponował mi przejscie na IPAT 5, który nie jest kompatybilny z poprzednikiem. Oznacza to, że aby naprawić mojego klienta muszę zamówić nową pracownię z nową wersją IPAT. Płyty Intela z tą technologią są niezwykle drogie a do tego praktycznie nieosiagalne. Dlatego nasuwa mi się taka teza:
Koniec IPAT w naszych pracowniach
A ja nie mogłem zrozumieć, dlaczego firma Intel od jakiegoś czasu przestała interesować się naszymi pracowniami. Przedstawiciel firmy D. Witek początkowo odpowiadał na wszystkie pytania i wątpliwości na grupie dyskusyjnej. Jak jest obecnie większość użytkowników grupy wie…
RodzÄ… siÄ™ zatem pytania.
Jakie jeszcze firmy realizowały u Was przetarg pracowni edycji 2008?
Jak wywiązują się te firmy z zobowiązań gwarancyjnych? |
|