|
KOPI Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
basanka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jan 27, 2011 2:23 pm Temat postu: stacje robocze siÄ™ nie logujÄ… |
|
|
Witam
Mam 2 pracownie w 2 szkołach, a jestem tylko amatorką. W jednej sbs 2003 edycja jesień i coraz większy problem z kontami, a w drugiej o kilka lat nowszą , o czym później.
W tej pierwszej coraz częściej kilka stacji po prostu nie chce się zalogować (na ekranie wyświetla się komunikaat o tym, ze wystapił problem z logowaniem, ponieważ nie można załadować profilu. Problem w tym, ze
- ten profil na innym komputerze potrafi się załadować (choć nie zawsze), -nie było żadnych waznych zmian wprowadzanych
-są to konta wyjściowe-te, które były po oddaniu pracowni, więc nie były zmieniane (za wyjątkiem hasła)
-nawet jak odblokuje nowe konto, to potrafi ono po pewnym czasie przestac działac (pojawia się ten komunikat, a następnie wraca okno logowania lub na kilku kontach (ze zmienioną nazwa) loguje się na koncie lokalnym.
-zauważyłam związek miedzy ilością miejsca wolnego na dysku C:, a tym logowaniem. Ale nie mam pojęcia na czym on polega, bo konta sa przeciez na dysku O:
Nie bardzo mam co usuwać (może troszkę, ale nie jakies wielkie ilości). W dodatku ostatnio instalowalismy na kompach nowego offica (przez ClientApps) i jest jeszcze ciut mniej miejsca-tzn 2,38 GB (z 14,6 GB), a na O: 10 GB z 39 GB, a na R: 5,41 z 14,6 GB.
Już nie mam pomysłu co zrobić, a padają kolejne konta. Ścieżki do redirectory czy profiles wg mnie się zgadzają
HELP! POMÓZCIE , , bo już mi ręce opadaja, a tu jeszcze przede mną wiekszy problem na drugiej pracowni z Vistą |
|
Powrót do góry |
|
 |
basanka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jan 27, 2011 2:43 pm Temat postu: c.d |
|
|
aha to była jesien 2005
a co do drugiej pracowni tam pracuje sie na Ipat (jak przyszłam tak juz działali).
Tam jest problem jeszcze wiekszy, bo po restarcie serwera (co zdarza się prawie co tydzień i nigdy nie wiem czy to była awaria pradu czy serwer ma za mało pamięci, czy coś innego) komputery wogóle nie widzą domeny! I mozna się zalogować wyłacznie lokalnie i tylko na administratora. Na początku restartowałam serwer i przez jakis czas wystarczało (nie licząc zmarnowanego czasu). Potem musiałam juz odłaczać od domeny i znowu podłaczac (po restarcie ovczywiscie), ale to działało tylko do pewnego czasu. Potem nawet to nie pomagało. Teraz pracownia jest w rozsypce. Nie wiem co może pomóc. Pewnie kiedys spróbuje przeinstalowac system,ale boję się , że jak na czymś ugrzęznę to koniec.Wole doczekac wakacji letnich.
Co do wolnego miejsca na dysku. to w sumie jest podobnie jak w poprzedniej z tym, ze dysk O ma troche wiekszy zapas
Macie jakies pomysły na którąś pracownie?. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|