Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Jan 11, 2011 10:46 pm Temat postu: Reinstalacja stacji-klienta z obrazu stworzonego na serwerze |
|
|
Witam. Chciałem stworzyć obraz stacji (z po za pracowni) o innej specyfikacji niż MEN-owska. Jest to stacja ICIM-u z Vistą, którą przeinstalowuję na XPPRO, doinstalowuję sterowniki, oprogramowanie itd. Obraz tworzę RIPREP.exe z serwera 2003. Obraz zostaje utworzony- prawidłowo, ale niestety nie można go przywrócić nawet na ten sam komputer- wyrzuca brak sterowników do karty sieciowej. Moje pytania do tych, którzy się z tym borykali. Jak i gdzie dograć sterowniki mojej karty, aby można było przywrócić satcję z tego obrazu? (w systemie (z niego robiłem obraz) sterowniki były wgrane i sprawdzone)
Jaki proponujecie lub polecacie program do tworzenia obrazu, aby łatwo i szybko można było przywrócić klientów (inna konfiguracja niż MEN-u)?
Czy program PING... przygotowany przez D.Fabickiego do tego się nadaje- 2 lata wstecz próbowałem nim robić obraz ale się wywalał już przy tworzeniu, dałem spokój. Doradźcie coś proszę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Jan 14, 2011 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Dzięki za link, poczytałem, nawet wszystkie. Zastosowałem się do porad tam zawartych. Przeczytałem i zastosowałem się do pliku readme karty INTEL PRO100- bo taką mam na kompie i NIC- instalator RIS nie może wgrać bo nie posiada sterowników do mojej karty. Nie wiem gdzie tkwi błąd. Choć w pliku readme karty pisze, że należy dodać sterowniki podczas uruchamiania usługi RIS- czy to chodzi o nową instalację tej usługi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Fri Jan 14, 2011 4:50 pm Temat postu: odp |
|
|
Podczas moich badań nad problemem tworzenia obrazu stwierdziłem, że lokalizacja jego elementów jest trudna do jednoznacznego określenia. Część zawiera rzeczywisty obraz a część jest pobierana z innych np. bazowego. Ponadto jakaś część również znajduje się na dysku C:\clientapps serwera.
Moja rada: podmienić sieciówkę na czas zdalnej instalacji na typową kartę. Najlepiej wyjąć z klienta starej pracowni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Jan 14, 2011 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Wpadłem na to na samym początku, ale karta jest zintegrowana z płytą, więc jej nie wyciągnę. Podłożyłem kartę Ralteka- z innej stacji, ale przez nią PXE nie działa nie wykrywa jej. Po wyłączeniu karty Intela, tej na płycie w Biosie system nie wykrywa tej z Realteka. Tutaj sytuacja patowa. Studiując artykuły na temat RIS- nigdzie nie znalazłem, gdzie właściwie mają być umieszczone te sterowniki. Ale... dla pewności umieściłem je jeszcze w obrazie systemu, który był w serwerze zainstalowany z usługą RIS (OEM-owy), to też nic nie dało. Ale nie poddaję się i będę próbował dalej w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|