Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Nov 29, 2010 4:30 pm Temat postu: Jaki antywirus dla sbs 2003? |
|
|
Witam.. w pracowni nie mam antywirusa, chciałem dać kasperskiego ale podobno nie jest kompatybilny z sbs 2003 .. jeśli ktoś miałby jakieś doświadczenia w tym względzie proszę o opinie
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sun Dec 12, 2010 10:22 pm Temat postu: odp |
|
|
Jeśli masz serwer za ruterem linuksowym nie musisz mieć ochrony. Warto w takiej sytuacji osłaniać jedynie stcje jakimś programem komercyjnym lub darmowymi firmy Microsoft.
U mnie tak działają pracownie juz kilka ładnych lat. Z mojej perspektywy te programy, które dostarczano nam sprawiały więcej problemów niż były warte. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Belka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 19, 2010 7:48 pm Temat postu: Re: odp |
|
|
Mirek napisał: | Warto w takiej sytuacji osÅ‚aniać jedynie stcje jakimÅ› programem komercyjnym lub darmowymi firmy Microsoft. |
Niestety, jeżeli mówi Pan o Microsoft Security Essentials to umowa licencyjna mówi:
# Ograniczenia
1. Oprogramowania nie można używać na urządzeniu, na którym uruchomiony jest system operacyjny Microsoft Windows w wersji Enterprise.
2. Oprogramowania nie można używać na urządzeniach należących do instytucji rządowych lub edukacyjnych.
a już się cieszyłam że mając oryginalne oprogramowanie można zainstalować go za darmo w szkole. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|