Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Dec 04, 2010 11:36 am Temat postu: instalacja serwera czze na sbs2003 |
|
|
Hi . czy ktoś instalował serwer czze na serwerze sbs 2003 ? jeśłi tak to poproszę o instrukcję jak to zrobił aby się nie kłóciło z IIs ( o ile takie konflikty występują) .. nie chcę instalować w ciemno aby coś się nie zepsuło gdyż w opisie nie ma instalacji na serwer sbs.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Dec 04, 2010 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Centrum Zarządzania Zasobami Edukacyjnymi - CZZE jest to pakiet do nauki języków obcych z young digital poland. Szkoły były obdarowywane takim pakietem a także pakietem z przyrody i matematyki.. te ostatnie to instalki jednostanowiskowe a czze to pakiet instalacji apache, mysql i php wraz z pakietem lekcji.. (instalacja wielostanowiskowa sieciowa) no i właśnie w tym jest problem że ten pakiet instaluje się jakby obok IIs i nie bardzo potrafię go uruchomić.. więc każda pomoc mile widziana.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
KrzysztofK Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja instalowałem już w 2008 roku. Cały pakiet - Język angielski, matematyka i przyroda. Zrobiłem to na serwerze z sierpnia 2004. Instalka standardowa, bez żadnych komplikacji. Skróty udostępniłem dla poziomu d. Działa bezproblemowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 1:35 pm Temat postu: |
|
|
matematyka i przyroda to nie problem.. a angielski instalowałeś na stacjach roboczych czy na serwerze ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja instalowałem wszystko w wersji bez tego apacza. Ale po reinstalacji całej pracowni od września nikt się o to nie upomniał.  _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 2:55 pm Temat postu: |
|
|
okazuje się że apache trzeba zainstalować na innym porcie niż standardowo np 81 i odblokować 2 porty w ISA 5005 i 5006 teraz jest dostęp po podaniu IP serwera i portu np 81 jeśli na takim instalowaliśmy apache.. tyle że przygotowanie lekcji an tym programiku wymaga dostępu do serwera z zewnątrz i tu zaczyna się problem.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Przeczytaj artykuł :Sposoby zabezpieczenia zdalnego dostępu RDP znajdujący się w dziale Artykuły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KrzysztofK Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Dec 10, 2010 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Apacha nie instalowałem.
Instalowałem pakiety przedmiotowe, bo taki był nakaz dyrekcji. Sam przetestowałem przyrodę i matematykę. Angielskiego nie testowałem.
Jednak na tych programach nikt, nigdy nie przeprowadził ani jednej lekcji. Niestety do takich zajęć trzeba się przygotować a.... Nie będę komentował. Może to z braku czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|