Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Sep 06, 2010 9:30 pm Temat postu: po aktualizacjiach w tym SP2 brak internetu |
|
|
mianowicie zainstalowałem aktualizacje w tym SP2 i nie działa internet. Niby wszystko ok ale kreator wywala jakiś błąd. CZy po aktualizacjach działo się tak u kogoś . Edycja lato 2007 |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Tue Sep 07, 2010 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Jaki bład?
(szklana kula w naprawie ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Sep 08, 2010 7:25 am Temat postu: |
|
|
brak połączenia internetowego, błąd uruchomienia usług AD. kreator nic nie pomaga wywala błąd. chyba coś w Isa serwerze się namieszło. Nie chce mi się pracowni instalować od nowa bo to nie u mnie i już pododawałem komputery do domeny i troszke pracy włożyłem. Tylko zapomniałem zrobić obrazu hm tak to jest człowiek uczy się na błędach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Wed Sep 08, 2010 8:43 am Temat postu: odp |
|
|
Wykonać ponowny restart serwera i sprawdzić działanie usługi DHCP |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Sep 08, 2010 9:40 am Temat postu: |
|
|
Usługa DHCP chyba nie działa nie wiem jak sprawdzić i jak ewentualnie naprawić ją. Chyba ze wina po stronie ISA serwera więc pewnie trzeba bedzie przeinstalować ( naprawić go).
Panowie nie obraźcie się to niei jest u mnie serwer ale u kolegi któremu staram się pomoc ja pracuje na SBS 2008 z IPAt a tamtego się uczę. Nie mam go pod nosem byłem tam dwa razy po 2 h. A instalować od nowa narazie się nie chce, chyba, że bedzie mus. Kolega jest ZIELONY całkowicie. Ja też troszke lamer ale staram się zrozumieć dlaczego tak ze się usługi AD nie uruchamiają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Sep 08, 2010 12:00 pm Temat postu: |
|
|
błąd usługa microsoft firewall 212994 powiązana z MSSQL$MSFW przez co się firewall nie uruchamia i nie ma podłaczenia z siecią jest jakaś poprawka niby KB3913, ale nie mogę jej znaleźć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 16, 2010 11:33 am Temat postu: Odpowiem sobie sam |
|
|
Przeinstalowałem serwer posiedziałem całą sobote, potem dodałem ręcznie stacjie do domeny i działa. Tylko podczas pracy kreatora połączenia nie mógł skonfigurować poczy więc coś nie tak z Exchange ale trudno i tak nei korzystają. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|