Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

jakie programy zakupić?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iwonagos
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 13, 2010 12:17 am    Temat postu: jakie programy zakupić? Odpowiedz z cytatem

wróciłam sobie po prawie 2-letniej przerwie do pracy i mój dyr zaproponował mi 3 tys zł na programy. Pracownia praktycznie od momentu zainstalowanie nieużywana. Komputerów 10 i laptop uczniowski i mój. Antywirus-kaspersky. Praktycznie żadnego oprogramowania nie ma. Nie mam żadnej koncepcji, co zakupić. Poradzcie coś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Mon Sep 13, 2010 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kup to co jest Tobie potrzebne w pracy - każdy ma inne wymagania.

np.:
Do nauki . angielskiego - 7 diamentów
Encyklopedie multimedialne,
Dyktando, Matematyka, Fizyka
Powrót do góry
superhiper
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 13, 2010 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli masz wszystko do realizacj programu, to polecam ci Net Support School - aktualnie mają jakieś promocje.
Ja mam od tego roku szkolnego i robi na dziaciakach piorujące wrażenie.
Oprócz możliwości uatrakcyjnienia zajęć, masz możliwość stałego monitorowania tego co dzieciaki robią na kompie...

Oczywiście na początku roku pokazuję możliwości programu na ekranie, aby mieli świadomość, że nie są zupełnie bezkarni w tym co robią - jeżeli chcesz skupić na sobie uwagę, blokujesz wszyskie myszki i klawiatury, jak chcesz zrobić zrzut z ekranu konkretnego kompa, też nie ma problemu, możesz też konkretnego gościa odciąć od internetu...

Nie chodzi o to, aby szpiegować uczniów, ale świadomość uczniów, że mają taki nadzór dyscyplinuje ich.
Na dodatek można określić listę blokowanych stron, czyli dodatkowe zabezpieczenie.

Taka nowinka technologiczna bardzo ciekawi uczniów - a przecież o to chodzi, aby uczniowie mieli dostęp do takich programów. Exclamation
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: