Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

nie działa internet na kilku stacja roboczych

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_kazmierczyk
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Sep 09, 2010 11:17 am    Temat postu: nie dziaÅ‚a internet na kilku stacja roboczych Odpowiedz z cytatem

sbs 2003 r2 edycja wiosna 2008

nie działa internet na kilku stacja roboczych jest komunikat jak najadę myzką: sieć niezidentyfikowana tylko lokalnie
na tych co dział komunikat:sbsmen.edu.pl lokalne i internet
pomyślałem że to może coś z dhcp

otworzyłem start-narzędia administracyjne-dhcp a tam tylko w lewym okienku napis DHCP i nic więcej
dałem zarządaj autoryzowanymi serwerami wybrałem sbs2008.sbsmen.edu.pl wyświetlił sie komunikat "nie można odnaleźć serwera dhcp "
zatem w lewym okienku najechałem myszką na ten serwer - wszystkie zadania uruchom otzrzymałem komunikat że wystąpił błąd systemu 65535

co mam w takim razie zrobić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Maciek
Administrator

PostWysłany: Thu Sep 09, 2010 1:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na komputerze klienckim uruchom polecenie ipconfig /all w linii poleceń (inaczej mówiąc w cmd, a jeszcze inaczej w tzw okienku dos). Sprawdź, czy klient w ogóle dostaje IP i jest połączony z serwerem. Jeśli nie jest, to w możliwe jest tylko logowanie lokalne, a nie do domeny.
Jeśłi ma IP z serwera, to sprawdź pingi w obie strony. Może z jakiegoś powodu blokuje go ISA? Może ktoś się w coś bawił?

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: