Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jmilosz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Mar 01, 2010 7:32 pm Temat postu: pakiety przyrostowe |
|
|
Instalowałam nowe programy wg instrukcji ze strony konceptu. Wszystko poszło ok. Niestety podczas podłączenia do domeny okazało się, że mogę tylko na tym komputerze logować się jako lokalny operator. Nie mam możliwości logowania sie do domeny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Mar 01, 2010 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Najpierw taki komputer się ustawia jako źródłowy w IPAT a potem odwrotnie. Zapewne nie wykonałeś ostatniej instrukcji. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
jmilosz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Mar 02, 2010 9:19 pm Temat postu: |
|
|
No własnie, że nie. Ustawilam komputer w Ipat jako żródłowy, potem po zainstaloaniu programów przestawiłam. Ipat pokazuje, że komputer jest znowu podłączony do domeny a na komputerze nie mam możliwości logowania się do domeny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Tue Mar 02, 2010 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Zaloguj się lokalnie, sprawdz jaki IP ma komputer, i pingowaniem sprawdź, czy w ogóle widzi serwer. Może po prostu kabelek nie łączy.
A jeśli technicznie wszystko jest ok, to spróbuj logowania i powiedz jaki jest komunikat. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
jmilosz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Komputer widzi serwer. Także pokazuje się informacja, że komputer jest podłączony do sieci sbsmen. Natomiast w Ipat w zdarzeniach wszystkie czynności zakończone są komunikatem powodzenie. Natomiast przy Przyłącz/odłącz do/od domeny pojawia się komunikat błąd kodu raportu 0x9000052E |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Trudno coś z tego wydedukować, spróbuj na tym komputerze zdalnie zainstalować pakiet przyrostowy, jaki zrobiłeś, może wtedy pójdzie. Jeśli nie, to chyba instalacja od nowa. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
jmilosz Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Mar 09, 2010 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Zainstalowałam pakiety od nowa na komputerze. Niestety sytuacja się powtórzyła. W IPACIE pojawił sie komunikat o błędzie podczas podłączenia do domeny, a na komputerze loguję się tylko jako operator lokalny. Zupełnie nie wiem, co mam z tym zrobić. Na razie uczniowie nie korzystają z tego kompa, bo boję się że coś mi namieszają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
darecki30 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Mar 09, 2010 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Miałem identyczną sytuację i niestety nie znalazłem rozwiązania.
Zdejmowałem ochronę dysku i przyłączałem do domeny, ale w takiej sytuacji traci się spójność obrazów/pakietów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|