Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
okeanos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 12:06 am Temat postu: Uprawnienia admina na koncie nauczyciela |
|
|
Użyłem konta Nauczyciel w poziomie nauczyciele do logowania się podczas prowadzenia lekcji. Jednak jest ono sporo ograniczone. Czy mozna mu nadać te same prawa co ma konto Administratora domeny? Jednak chciałbym mieć dostęp do zasobów Poziomu D i miejsca gdzie nauczyciel ma uprawnienia zapisu i odczytu a uczeń tylko odczytu, czyli tzw. od nauczyciela.
Próbowałem dodać konto Nauczyciel do grup Administratorzy ale nie ma pożądanego efektu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 12:57 am Temat postu: |
|
|
Nadawanie kontom nauczyciel uprawnień admina to dość kiepski pomysł. Utwórz sobie osobne pojedyncze konto o uprawnieniach administratora albo wykorzystaj w razie potrzeby opcję "uruchom jako". _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 10:59 am Temat postu: |
|
|
Proponuję bardziej delegowanie uprawnień jeśli chodzi o tylko pewne usługi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
okeanos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Maćka porada ponownie była trafna. Skopiowałem konto admina, zrobiłem skróty do potrzebnych na lekcji zasobów i wszystko działa bez zarzutu. Może i delegowanie uprawnień usług byłoby też skuteczne, tylko potrzebowałbym więcej szczegółów w formie "krok po kroku". |
|
Powrót do góry |
|
 |
|