Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
infogal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Mar 03, 2010 8:57 am Temat postu: Brak możliwoÅ›ci zalogowania na serwer |
|
|
Pojawił mi się problem jak w temacie. Tzn. złapałem jakiegoś wirusa który zmienił wpisy w rejestrze i teraz przy próbie zalogowania do serwera jako "administrator" serwer rozpoczyna procedurę logowania i automatycznie mnie wylogowuje. Jak chcę się zalogować jako operator tez mnie nie wpuszcza. Próbowałem zdalnie dostać się do serwera i tez nic. W tryb awaryjny też się nie da wejść. W związku z tym mam pytanie czy jest jakiś inny sposób aby dostać się do serwera aby coś z tym wirusem zrobić?
Ewentualnie czy jest możliwość zgrania w jakiś sposób kont użytkowników? Jeżeli tak to jak?
pozdrawiam
Janusz |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wed Mar 03, 2010 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem, że chodzi na serwer sbs 2003. Czy na stanowiska można zalogować się jako administrator? Logując się na stanowiko jako administrator można skopiować dane wszystkich użytkowników poprzez
\\SBS2007\O$ i tam można poszukać folder profile gdzie będą dane pisane przez użytkowników. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Mar 03, 2010 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli to faktycznie wirus, to z tego dysku niczego zgrać NIE WOLNO. Używając płyty HirensBootCD możesz użyć odpowiedniego narzędzia i wyzerować konto administratora i operatora również. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
infogal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 9:30 am Temat postu: |
|
|
wszystko fajnie, ale nie znam narzędzia HirensBootCD może troszkę więcej szczegółów jakim programikiem można wyzerować konta administratora i operatora? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 11:05 am Temat postu: |
|
|
Tak Maćku Twoja uwaga jest słuszna (problem wirusa). Ja proponuję również płyte boot-owalną Dr.Web CDLive sam nią sprawdzałem serwer (czyści on cały system z wszelkich wirusów i smieci) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Mar 04, 2010 11:43 am Temat postu: |
|
|
Tak troszkę złośliwie - jest taka stronak www.google.pl.
Każda frazę jak się tam wrzuci, to daje jakieś wyniki.
Hirens Boot CD to taki zestaw programów narzędziowych, który zresztą do końca nie wiadomo czy jest w pełni legalny pod względem licencyjnym, dlatego nie możemy zamieścić linku bezpośredniego.
W zasadzie każdy admin zna tę płytę, bo zawiera też uczciwe i na pewno darmowe narzędzia, które są bardzo przydatne. Jednym z nich jest Password Recovery (z pamięci piszę), które potrafi nie odczytać, ale wyzerować hasła z Windowsa. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
infogal Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 05, 2010 9:50 am Temat postu: |
|
|
Nie bądźcie złośliwi. Ale nie każdy ma tyle czasu żeby tylko szukać w googlach i wczytywać się w różne programy. Dla mnie forum jest po to żeby można było szybciej rozwiązać problem, a nie tylko google .
Poza tym to twoje sugestie odnośnie rozwiązania tego problemu są bardzo faje, i zamierzam z nich skorzystać. Na razie dzięki dam znać jak mi poszło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Fri Mar 05, 2010 7:36 pm Temat postu: |
|
|
wyjmnij dysk z serwera, podłacz go pod inny komputer i przeskanuj |
|