Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak możliwości zalogowania na serwer

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
infogal
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Mar 03, 2010 8:57 am    Temat postu: Brak możliwoÅ›ci zalogowania na serwer Odpowiedz z cytatem

Pojawił mi się problem jak w temacie. Tzn. złapałem jakiegoś wirusa który zmienił wpisy w rejestrze i teraz przy próbie zalogowania do serwera jako "administrator" serwer rozpoczyna procedurę logowania i automatycznie mnie wylogowuje. Jak chcę się zalogować jako operator tez mnie nie wpuszcza. Próbowałem zdalnie dostać się do serwera i tez nic. W tryb awaryjny też się nie da wejść. W związku z tym mam pytanie czy jest jakiś inny sposób aby dostać się do serwera aby coś z tym wirusem zrobić?
Ewentualnie czy jest możliwość zgrania w jakiś sposób kont użytkowników? Jeżeli tak to jak?
pozdrawiam
Janusz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rufusek3
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Mar 03, 2010 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem, że chodzi na serwer sbs 2003. Czy na stanowiska można zalogować się jako administrator? Logując się na stanowiko jako administrator można skopiować dane wszystkich użytkowników poprzez

\\SBS2007\O$ i tam można poszukać folder profile gdzie będą dane pisane przez użytkowników.
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Wed Mar 03, 2010 4:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli to faktycznie wirus, to z tego dysku niczego zgrać NIE WOLNO. Używając płyty HirensBootCD możesz użyć odpowiedniego narzędzia i wyzerować konto administratora i operatora również.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
infogal
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 04, 2010 9:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystko fajnie, ale nie znam narzędzia HirensBootCD może troszkę więcej szczegółów jakim programikiem można wyzerować konta administratora i operatora?
Powrót do góry
rufusek3
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 04, 2010 11:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Maćku Twoja uwaga jest słuszna (problem wirusa). Ja proponuję również płyte boot-owalną Dr.Web CDLive sam nią sprawdzałem serwer (czyści on cały system z wszelkich wirusów i smieci)
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Thu Mar 04, 2010 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak troszkę złośliwie - jest taka stronak www.google.pl.
Każda frazę jak się tam wrzuci, to daje jakieś wyniki.
Hirens Boot CD to taki zestaw programów narzędziowych, który zresztą do końca nie wiadomo czy jest w pełni legalny pod względem licencyjnym, dlatego nie możemy zamieścić linku bezpośredniego.
W zasadzie każdy admin zna tę płytę, bo zawiera też uczciwe i na pewno darmowe narzędzia, które są bardzo przydatne. Jednym z nich jest Password Recovery (z pamięci piszę), które potrafi nie odczytać, ale wyzerować hasła z Windowsa.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
infogal
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Mar 05, 2010 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie bądźcie złośliwi. Ale nie każdy ma tyle czasu żeby tylko szukać w googlach i wczytywać się w różne programy. Dla mnie forum jest po to żeby można było szybciej rozwiązać problem, a nie tylko google Smile.
Poza tym to twoje sugestie odnośnie rozwiązania tego problemu są bardzo faje, i zamierzam z nich skorzystać. Na razie dzięki dam znać jak mi poszło.
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Fri Mar 05, 2010 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wyjmnij dysk z serwera, podłacz go pod inny komputer i przeskanuj
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: