Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jaromega Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 18, 2009 11:23 pm Temat postu: Problem z logowaniem użytkownika do sbsmen - zasady lokalne |
|
|
Po czyszczeniu SBS z wirusów, próbie odbudowania go, logując się z komputera uczniowskiego do domeny SBSMEN wyskakuje mi komunikat: ZASADY LOKALNE NIE POZWALAJĄ NA LOGOWANIE INTERAKCYJNE. Mogę zalogować się jedynie na użytkowników z uprawnieniami administracyjnymi. Powtórnie instalowałem IIS (to po robactwie). I co z tym począć?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Nov 19, 2009 2:11 am Temat postu: |
|
|
Ten problem występuje, ponieważ konto użytkownika nie jest członkiem grupy Użytkownicy.
Sprawdź czy komputer jest w domenie (najlepiej usuń na serwerze usuń go z domeny) i ponownie dodaj do domeny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Nov 19, 2009 2:25 am Temat postu: |
|
|
Tego już próbowałem, poza tym dwie jednostki przeformatowałem bo też był na nich syf, po dodaniu komputera do domeny jest to samo. Przed chwilą znalazłem coś o zasadach lokalnych - dodałem możliwość logowania lokalnego dla grupy Użytkownicy domeny - zobaczę jutro rezultat. Poza ty gdyby komputer nie był w domenie to nie miałbym w oknie logowania Zaloguj do Sbsmen - się mi wydaje. Ale mogę się mylić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Nov 19, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Problem opanowany - temat zamykam.  |
|
Powrót do góry |