Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

w IAPT pisze BIOS i nic nie mozna zrobić

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Oct 15, 2009 5:59 pm    Temat postu: w IAPT pisze BIOS i nic nie mozna zrobić Odpowiedz z cytatem

Chodzi o to ze z tego komputera robiłem obraz i wszystko posżło ok ale po restarcie w IPAT pisze BIOS a komputer staje na migającym w lewym górnym ekranie kursorze. Przywracanie obrazu nic nie daje, może jakieś ustawienia w BIOS kompa, albo a BIOS IPATA. HELP !!! TAjesdnostika jakaś pewchowa tylko z niąsą problemy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Oct 21, 2009 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widze nie ma chętnych do pomocy. Tylko tak się dzieje w przypadku jednej jednostki reszta działa ok.
Czy nie ma możliwości naprawy tego?
Wyglada jakby nie ładował profilu użytkownika wszystko idzie do momentu aż powinien pojawić się kursor myszki na czarnym tle. w IPAT pisze BIOS moze preinstalowanie IPAt na nowszą wersjecoś pomoże?
Proszę o sugestie w jaki sposób zmienić wersje IPAT klienta na nowszą.
A moze to coś wspólnego z aktualizacjami. Już mi sięwyczerpały pomysły.
TO jedyna jednostka z ktorymi mam od pocatku problemy.
PROSZĘ O POMOC!!
Powrót do góry
dividos
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Oct 29, 2009 3:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może jakaś usterka sprzętowa?
Ja bym spróbował dysk zamienić między stacjami i przeinstalować z iPATa stację.
Albo serwis....
szczepek2003
Gość

PostWysłany: Thu Oct 29, 2009 4:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Ja miałem podobny przypadek. na 2 komputerach tylko bios.
Po uruchomieniu tych komputerów i zalogowaniu na administratora były problemy z internetem. Okombinowałem się i nic. Przez iPAT nie mogłem na nich obrazu zainstalować. Więc wyciągnąłem dyski.
Podpiąłem je do działającego kompa, ARCONISEM bootowalnym z płyty zrobiłem na nich obrazy działającego dysku i wszystko śmiga Smile
Tak miałem najszybciej i najprościej.

pozdrawiam
Powrót do góry
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Oct 29, 2009 3:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odzew ale widzę jedna prawidłowość że jak zainstaluje pakiet który zrobiłem to po nim się tak dzieje. Uruchamia się normalnie ze 2 razy między czasie ze 3 restarty zwiechy podczas pracy. Tylko ze na innych ten pakiet śmiga aż miło i nie ma problemów. Może rzeczywiście musze zaingerować w jednostkę. Tylko co z gwarancją ? Bo jak wezwe serwis przyjadą i powiedza ze przyjechali bez potrzeby bo przywrócą do podstawowego obrazu a na nim narazie działało. Dziwna historia z tym kompem. Pechowiec jakis bo od samego poczatku się restartował i były z nim problemy. Miałem to samo z nim na samym poczatku ze Bios pisało w IPAT ale po resecie recznym ładował się profil a moze to wina własnie profili? Sam nie wiem nie znam się na tyle na SBSach.
Pozdrawiam i czekam na pomysły a nóż widelec się coś sprawdzi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: