Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stachuu Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 08, 2011 12:22 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Podłączenie win 7 64 bit do GPO |
|
|
Witam mam pytanie po podłączeniu nowego kompa(win7prof 64bit) do serwera mam problem z włączeniem offica(instalacja ręczna)
Niestety GPO nie chce działać w i nie moge włączyć niczego z pakietu. Przeglądałem GPO(ale nigdzie nie ma ścieżki dostępu do katalogu gdzie znajduje się office).
prosze o pomoc _________________ www.czeczewo.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Tue Nov 08, 2011 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Z W7 będziesz miał problem jeśli masz serwer z edycji gdzie przewidziano na klientach tylko XP. Chyba tylko w ostatniej 2007/2008, instalowanej z czerwonej kolekcji, jest mozliwośc instalacji na klientach XP lub Vista. A to się wiąże z faktem, że dla Visty obowiązuja inne zasady grup niż dla XP. Podobno działają też dla W7 (tylko o tym słyszałem). Jest jeszcze kolekcja 2010 (z W7), ale dostępna tylko po przystąpieniu do programu School Agreament, co wiąże się z corocznymi opłatami (pozornie niewielkimi) od każdego komputera w szkole.
Poza tym, chyba możesz korzystać z downgrade W7 Pro -> XP Pro. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
stachuu Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 08, 2011 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie mam school agreement, a z vista nie dziala gdyz mam wiste 32 bit a w7 jest 64 inna sciezka doplików uruchomieniowych vista (program files) W7 program files(x86)  _________________ www.czeczewo.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
thomas.night Użytkownik Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bw Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Nov 09, 2011 10:38 pm Temat postu: |
|
|
U siebie mam pracownię z edycji 2008, ze stacjami Vista (kolekcja czerwona). Dodatkowo dołączyłem 4 laptopy z Win 7 prof (64bit). Zarządzam nimi poprzez zasady GPO tok jak wszystkimi pozostałymi. Działają wszystkie przekierowania, wspólne menu, ograniczenia, nawet wymuszona tapeta i nie ma problemów. Wszystkie programy uruchamiają się ze wspólnego menu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Thu Nov 10, 2011 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Czyli tak jak wyzej pisałem - zasady grup dla Visty obowiazują dla 7. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|