Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dzanks Użytkownik Forum

Dołączył: 07 Oct 2008 Posty: 68 Skąd: Kowalewo Wlkp k/Szubina
|
Wysłany: Fri Oct 30, 2009 11:38 pm Temat postu: kreator konfiguracji klienta - problem |
|
|
mam taki problem - postanowilem sobie utworzyć nowy obraz z zaktualizowanym windowsem xp IE 8 FLASH no i z SP3
najpierw postawilem stacje z obrazu menisxp sp2 na serwie (edycja jesien 2005) potem zauktalizowalem stacje do sp3 wgralem tez poprawke do sp3 ta ktora poprawia blad znikających polaczen sieciowych i urządzen, IE8 itp... - zgrywanie obrazu przebieglo bezbłędnie instalka na nowo z obrazu przez siec również
Pojawia sie problem gdy loguje sie na stacje jako Administrator - wyskauje mi błąd:
"Kreator Instalacji klienta" i komunikat system nie może skopiować pliku z serwera do tego komputera sprawdz urządzenia sieciowe...." - sieć dziala na 100% bezbłędnie wyskakuje razem z tym oknem okno konsoli cmd z taka ścieżka:
\\sbs2005\Clients\Setup\setup.exe /s sbs2005
nie dzieje się tak jesli loguje sie na konto ucznia wtedy jest ok loguje sie szybko i bez bledów
dodam ze wczesniej mialem utworzony przez siebie w ten sam sposób obraz na sp2 i tego problemu nie bylo
czy wina zatem leży po stronie Service Pack 3 - z tego wynika że wszystko na to wskazuje macie jakies pomysły czy może brakuje jakiegos pliku w tym folderze Clients\Setup |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
dzanks Użytkownik Forum

Dołączył: 07 Oct 2008 Posty: 68 Skąd: Kowalewo Wlkp k/Szubina
|
Wysłany: Sun Nov 01, 2009 5:58 am Temat postu: |
|
|
na stronie anglojęzycznej znalazłem podobny problem tez sam błąd sie pojawiał ale tam robiono obraz Windows Vista w SBS rozwiązanie polegało na usunieciu wpisu skryptu logowania SBS_LOGIN_SCRIPT.BAT we właściwościach konta administratora w zakładce profil
po usunieciu tewgo wpisu nie wyskakuje błąd przy logowaniu do stacji jako admin na kompie postawionym z obrazu sp3
Jak edytowalem ten scrypt to w nim jest wlasnie wpisana scieżka, do folderu clients Mam zatem pytanie czy bez wpisu we wlasciwosciach profilu administratora beda jakies inne problemy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|