Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

"dwuklik" nie działa - robale atakują

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jaromega
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Oct 09, 2009 12:41 am    Temat postu: "dwuklik" nie dziaÅ‚a - robale atakujÄ… Odpowiedz z cytatem

Dostałem w "spadku" szkolną pracownię, przez długi czas było ok. Obecnie antivirus znalazł zainfekowane pliki autoran.inf na wszystkich dyskach i oczywiście je wy...... Efekt jest taki, że nie działa tradycyjny "dwuklik", ani opcja prawy>otwórz;eksploruj - pyta o program jaki ma to otworzyć. cobofix nie działa na sbs. Jak to rozgryźć? Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dzanks
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Oct 09, 2009 1:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

start->uruchom->'regedit'
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2 -> usuń cały folder MountPoints2

dobrze jest przeskanowac jeszcze jakims antyvirem ja po usunieciu tego klucza przeskanowalem jescze skanerem online firmy ESET na www.eset.pl i teraz nie mam robali zadnych dyski sie odpalaja bezproblemowo Pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: