| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AndrzejM Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 2:43 pm Temat postu: rutery do neo |
|
|
~.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejM dnia Sob Kwi 21, 2007 4:44 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 4:08 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o zastosowania domowe, to każdy jeden się nada, nawet najprostszy. Wystarczy, aby - jak oczekujesz - miał kilka gniazdek sieciowych. D-Linki są niezłe, ale chyba można dostać tańsze... _________________
Belfer.one.PL - Ab ovo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krystian Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 4:36 pm Temat postu: |
|
|
| jeżeli masz już modem(reuter) do neo to za nim wstaw swicha np. Asmax Switch 5x 10/100Mbps (RJ45) za 50 - 60 zł lub inny tańszy i też będzie działać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 10:15 pm Temat postu: ruter Thomson |
|
|
~.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejM dnia Sob Kwi 21, 2007 4:44 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2005 12:22 am Temat postu: router pentagram ..... |
|
|
~.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejM dnia Sob Kwi 21, 2007 4:44 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 12:12 am Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | ps. Ten routerek co proponowaliście jest pewnie ok ale nie mam zaufania do kupowania przez net. Cool |
To jest ten sam router który zakupiłeś Pokazywałem link do komputronika bo najtańsze a wcale nie trzeba kupować przez net bo mają siec sklepow w calej Polsce.
Co do instrukcji - nie wiem bo nie korzystalem z niej, istalacja i konfiguracja jest prosta i bardzo intuicyjna.
Jedynym minusem jaki znam do dzisiaj to to ze po zmianie ustawien trzeba zrestastartowac router, no ale w koncu nie robi sie tego codziennie
Pozdrawiam _________________ Jakub Cichocki | TECH-Cogito - Kompleksowa obsługa informatyczna firm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Taki routerek właśnie kupiłem znajomemu do neo w sklepie, jak na proste urządzenie dla laików jest zadziwiająco skomplikowany. Skonfigurowałem to w sposób prosty z braku czasu. W weekend będę mu ustawiał bezpieczniejsze opcje. Jak na razie to mogę powiedzieć, że nie udało mi się domyślnego hasła zmienić, routerek mówi bowiem, że stare podaję nieprawidłowo.... _________________
Belfer.one.PL - Ab ovo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Mi sie tam skomplikowany nie wydawał
Ma dość dużo opcji jak na użądzenie tej klasy ale to tylko plus
hmm, nie wiem dlaczego. Wiem ze nie warto uzywac tego konfiguratora windowsowego.
Zmiana hasla (stare: password), nowe nie może mieć znaków alfanumerycznych. Taką wlasciwosc zauwazylem.
Pozdrawiam _________________ Jakub Cichocki | TECH-Cogito - Kompleksowa obsługa informatyczna firm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 12:11 pm Temat postu: odpowiedź ... routerek |
|
|
~.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejM dnia Sob Kwi 21, 2007 4:45 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Kupowanie w necie na aukcjach jakis a w komputroniku to straszna różnica.
Podałem ten adres, ponieważ:
Komputronik jest jedną z największych(jak nie największą), siecią sklepów komputerowych w Polsce.
Jedyna forma ich cennika jest tu: www.komputronik.pl, jest automatycznie uaktualniany itd. Można oczywiście kupować tam przez Internet ale również poprostu poszukać dla siebie odpowiedniego produktu, sprawdzić jego dostępność w danym punkcie sprzedaży i sie do niego udać.
Dzięki takiej ilości sklepów komputronik ma bardzo tanie ceny w porównaniu z konkurencją.
Ponadto do pracy w tym skepie trafiają osoby znające sie na komputerach. Naprawdę fachowcy od których można liczyć na pomoc - to sie czesto w sklepach komputerowych nie zdaza, z regóły siedzą za ladą ciołki.
Lubie ten sklep
PS Co do instrukcji. Ja nie korzystalem ale teraz chwyciłem ją do ręki i myśle że jak ktoś początkujący to poprowadzi go za rączke a konfiguracje tego routera przeprowadziło by dziecko z tą instrukcją.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czesław Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:15 am Temat postu: hmm przedszkole |
|
|
Witam !
Dawno tu nie byłem - bywam często też na innych forach ogólnie znanych z informatyki.
Zajrzałem do panelu "dziecięcego " ( Mam dziecko w tym wieku )
cytuje wypowiedź z tego postu .
" PS Co do instrukcji. Ja nie korzystalem ale teraz chwyciłem ją do ręki i myśle że jak ktoś początkujący to poprowadzi go za rączke a konfiguracje tego routera przeprowadziło by dziecko z tą instrukcją.
Hmm - wiziąłem dzieci sąsiada mają po 7 i 8 lat . I niestety nie udało się tak trywialnie urządzenie jak router zainstalować .
Wniosek sie sam narzuca - dzieci sąsiada są głupie "
ps. sąsiad się wkurzył . A możę powinienem wziąść młodsze ? ))))  _________________ Czesław |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czesław Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:36 am Temat postu: hmmm problemy raczej na forum ortograficzne |
|
|
| JakubC napisał: |
Ponadto do pracy w tym skepie trafiają osoby znające sie na komputerach. Naprawdę fachowcy od których można liczyć na pomoc - to sie czesto w sklepach komputerowych nie zdaza, z regóły siedzą za ladą ciołki.
Pozdrawiam |
ps. radzę zapoznać się ze słownikiem ortograficznym ))) a nie tylko z prostymi instrukcjami
ps. też są takie słowniki trywialnie proste dla dzieci nawet )))
ps. Ciołki może i są ale pewnie nie robią błędów ortograficznych
pozdrawiam
Czesław _________________ Czesław |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JakubC Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 12:37 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Hmm - wiziąłem dzieci sąsiada mają po 7 i 8 lat . I niestety nie udało się tak trywialnie urządzenie jak router zainstalować .
Wniosek sie sam narzuca - dzieci sąsiada są głupie "
ps. sąsiad się wkurzył . A możę powinienem wziąść młodsze ? Smile)))) |
Czy młodsze to nie wiem.
Wiem jednak że przepisanie z kartki hasła i loginu nie przerosnie zdolności nawet 8 latka.
Co do wiedzy to potrzebna umiejętność pisania na klawiaturze i nazwy swojego operatora.
| Cytat: | ps. radzę zapoznać się ze słownikiem ortograficznym Smile))) a nie tylko z prostymi instrukcjami Smile
ps. też są takie słowniki trywialnie proste dla dzieci nawet Smile)))
ps. Ciołki może i są ale pewnie nie robią błędów ortograficznych Embarassed |
Jak sie nie ma czego przyczepic to sie czepia błędów ort, nie?
Mam stwierdzoną dyslekcje a błąd sie może zdażyć każdemu.
Jak chcesz sie sprzeczać o takie rzeczy to tutaj: http://forum.servis.pl/viewforum.php?f=34
Jeżeli jednak chcesz pogadać na tematy informatyki to ja bardzo chętnie, być może sie nawet okaze ze wiek wcale nie znaczy o umiejętnościach i wiedzy?
Twój post uważam za zwykłą zaczepke. Jak małe dziecko. Przykro mi że takie cos zdaza sie na TYM forum ze strony starszych w kierunku młodzieży.
|
| Powrót do góry |
|
 |
|