Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Klucz AER dla szkoł gdzie sprawdzić jaki mam nr

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 07, 2009 1:48 pm    Temat postu: Klucz AER dla szkoÅ‚ gdzie sprawdzić jaki mam nr Odpowiedz z cytatem

Chciałem zakupić dla szkoły pare licencji win xp i dla offica i gość co sprzedaje pytał się jaki mam nr licencyjny microsoft. Przeglądam protokoły z odbioru pracowni i nic takiego nie mam. Może trzeba gdzieś się zarejestrować. PROSZĘ O POMOC
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Mirek
Administrator

PostWysłany: Fri Sep 11, 2009 4:03 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Numery licencji powinny być w protokole. Natomiast nic mi o konieczności takigo rejestrowania nie wiadomo i dlaczego to ma być warunkiem otrzymania-zakupu licencji, to nie rozumiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Sep 11, 2009 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie Mirku ja też się zdziwiłem ze to jest warunek. Moim zdaniem Pan ze sklepu komputerowego (autorytet dyr.) pewnie nie ma racji. A chodzi o to ze licencje z SBS mogą posłużyć tylko klientom podłaczonym do sieci i domeny SBSMEN. A trzeba licencje dla jednostek w innych miejscach szkoły gdzie nie dociera SBS. Pozdrawiam serdecznie i licze na pomoc w moich postach dotyczących jednostki. Choć nie ukrywam ze chyba coś dzieje sięfizycznie tzn dysk pada. Wywala mi niebieskie ekrany ale takie szybkie ze nie mogę ustalić co to jest. Własnie traktuje ten dysk HDD regeneratorem i zobacze za pewnie 2 dni (tyle działa) co jest nie tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
superhiper
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sat Sep 12, 2009 3:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kareo - nie kupuj licencji, obecnie można je wydzierżawić na 1 rok do 3 lat od razu...
Przynajmniej u nas jest taka możliwość - Microsoft podpisywał umowy z kuratoriami. Zainteresuj się, może u was też można?

http://www.2education.pl/opis-projektu.html

Podejrzewam, że Microsoft nie ograniczy się tylko do woj. śląskiego... Rolling Eyes Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: