Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pozytron Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jul 22, 2009 11:35 pm Temat postu: restartujÄ…cy siÄ™ xp po instalacji z WDS |
|
|
Witam
Miałem problem z zainstalowaniem xp na komputerach z edycji lato 2008 ale pokopiowałem brakujace sterowniki od karty sieciowej. Stacja przebywa cała droge instalacji i w momencie pierwszego uruchomienia resetuję się kiedy zobacze pierwszy ekraz ze znakiem xp i tak w kółko.
Czym może to być spowodowane? Szukałem czegoś w BIOS`ie ale dalej nic...
Z góry dzieki za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Thu Jul 23, 2009 7:30 pm Temat postu: odp |
|
|
SÄ…dze, że problem nadal dotyczy warstwy sprzÄ™towej hall.dll. Åatwiej jest oszukać Instalator dodajÄ…c odpowiednie wpisy sterowników a nawet potrzebne pliki, ale do uruchomienia systemu niezbÄ™dne sÄ… te, które rzeczywiÅ›cie dotyczÄ… posiadanego sprzÄ™tu. ProponujÄ™ dokÅ‚adnie przestudiować ten artykuÅ‚, a szczególnie przykÅ‚ad 2:
http://www.microsoft.com/poland/technet/article/art0063_04.mspx
Można jeszcze użyć innego rozwiązania np. uruchomić w trybie awaryjnym (jeśli się da). Sprawdzić i ewent. wymienić brakujące sterowniki
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sat Jul 25, 2009 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie według tego artukułu zainstalowałem brakujące sterowniki do karty graficznej.
Instalacja xp uruchamia się i przebiega bez zakłóceń. Problem pojawia się przy pierwszym uruchomieniu, gdyż restartuje się zaraz na początku. Tryb awaryjny też się restartuj.
Myślałem, że cos jest nie tak z obrazem z WDS, więc zainstalowałem xp z czerwonej płytki instalacji serwera i dalej to samo.
Czy to jest wina sterowników czy bios? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sun Jul 26, 2009 11:58 pm Temat postu: odp |
|
|
Nie sądze by bios miał coś z tym wspólnego. Stawiam na sterowniki. W trybie awaryjnym uruchamiaj poszczególne sterowniki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Jul 27, 2009 1:11 am Temat postu: |
|
|
W trybie awaryjnym też się restartuje, więc nic z tego. Podejrzewam, ze to może być całkowicie skopana instalka. Moze należałoby spróbować innego obrazu? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Mon Jul 27, 2009 1:19 pm Temat postu: |
|
|
ale nawet ten obraz z czerwonych płyt byłby skopany? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Jul 27, 2009 1:35 pm Temat postu: |
|
|
No raczej trudno w to uwierzyć, spróbowałbym jeszcze z oryginalnej jakiejś płyty. Byc moze wina jest po stronie sprzętu. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wed Jul 29, 2009 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Zainstalowałem ze zwykłej płytki xp sp3 i podziałało. System uruchamia się poprawinie.
Musi coś być nie tak z obrazem na czerwonych płytkach i na serwerze, bo z nich sie instaluje obraz xp na serwerze. Chyba bede musiał zbudować swój własny obraz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|